Barcelona

La CUP liquida la proposta d'ERC d'entrar junts al govern de Barcelona

La proposta formulada per Alfred Bosch arriba dos dies després que el govern d'Ada Colau no pogués aprovar els pressupostos municipals per falta de suports

Actualitzat

Esquerra Republicana s'ha ofert a entrar en el govern municipal de Barcelona amb la condició que es formi un tripartit juntament amb Barcelona en Comú i la CUP. La proposta formulada per Alfred Bosch arriba dos dies després que el govern d'Ada Colau no pogués aprovar els pressupostos municipals per falta de suports i ha estat rebutjada al cap de poca estona pels cupaires.

Ha estat en un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum Europa, on Bosch ha defensat la seva proposta. Ha subratllat la necessitat d'enfortir l'executiu perquè "amb onze regidors no es condueix una ciutat com la nostra". El líder republicà ha batejat la seva proposta com la "fórmula Barcelona", una aliança d'esquerres sobiranistes que té clars referents en els ajuntaments de Badalona i Sabadell.

Per Bosch, "la vella política" del PSC no té cabuda al govern, perquè representa "l'establishment". En canvi, defensa el diàleg amb tots els partits per assolir grans acords de ciutat, especialment amb CiU, el principal grup de l'oposició.

Una de les condicions que Bosch posava a Colau és que donés llibertat de vots als regidors independentistes de BComú en tot allò que faci referència al procés sobiranista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut