Barcelona

La CUP evita per primer cop dir públicament que no investirà Mas

La CUP denuncia que "no cedirà als xantatges" i qualifica de "neoautonomistes" alguns dirigents de Convergència pels dubtes expressats en públic sobre les negociacions

RedaccióActualitzat

El líder de la CUP, Antonio Baños ha volgut deixar clar, en roda de premsa, que ningú ha de pressionar la CUP ni donar-los explicacions, referint-se al clima de tensió que s'està vivint amb la no investidura d'Artur Mas com a rerefons. Baños ha dit que no "estan ni pel peix el cove ni per la puta i la Ramoneta" i ha denunciat que no cediran als xantatges. És el primer cop, però, que els diputats de la CUP no ha dit un no tan rotund a la investidura d'Artur Mas.

Baños ha explicat que la CUP no té cap intenció d'allargar el procés innecessàriament i s'ha mostrat contundent davant les declaracions dels últims dies de l'exconseller Homs i del conseller Mas-Colell.

El diputat de la CUP ha dit que "les campanyes de pressió són boira" i ha volgut deixar clar que no estan enfadats amb ningú. "Tenim molta feina i molta paciència" i "no podem perdre el temps." Baños ha afegit que "Lampedusa no és a Catalunya" i "que això ja no ho para ningú i acabarà amb República" i ha afegit que "la independència no és canviar-ho tot perquè no canviï res."

Antonio Baños també ha volgut deixar clar que "ningú s'ha abaixat els pantalons davant les exigències de la CUP" i que estan fent coses pròpies del camp independentista. Els diferents portaveus de la CUP que han aparegut també a la roda de premsa han insistit en aquest punt i han dit que en cap cas "estan posant sobre la taula el seu programa electoral." Han continuat dient que s'estan "plantejant mínims per poder arribar a un acord" i per aconseguir que "present i futur no s'assemblin gens al passat que hem viscut."

En la roda de premsa també s'ha anunciat que durant l'assemblea de membres del dia 29 de novembre faran una posada en comú amb tots els participants, però que no està previst prendre cap decisió concreta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut