David Fernàndez en un faristol de la formació.
David Fernàndez en un faristol de la formació.
Barcelona

La CUP discutirà el text per declarar la sobirania de Catalunya en assemblea

Els grups parlamentaris de CiU i d'ERC han pactat un text que han remès a la resta de grups parlamentaris, amb l'excepció del PPC i de C's, per "declarar la sobirania democràtica del poble de Catalunya com a subjecte polític i jurídic". La CUP discutirà el document en assemblea.

RedaccióActualitzat
Els grups parlamentaris de CiU i d'ERC han pactat un text que han remès a la resta de grups parlamentaris, amb l'excepció del PPC i de C's, per "declarar la sobirania democràtica del poble de Catalunya com a subjecte polític i jurídic". L'objectiu és aprovar aquesta declaració durant el primer ple de la legislatura, que se celebrarà el 23 de gener. Fonts de CiU han indicat que aquest dijous s'ha fet arribar el text al PSC, ICV-EUiA i la CUP, que hi ha voluntat de pacte, que s'haurà de negociar durant els propers dies i que, de moment, no han rebut cap no rotund a la intenció de portar el text a la propera sessió plenària.

David Fernàndez, de la CUP, creu, en declaracions al "Matí de Catalunya Ràdio",  que el concepte del dret a decidir ja engloba tothom.

"És el dret a decidir i quin és el subjecte polític i hi entra tothom, qui hi està a favor i qui hi està en contra, qui s'abstindrà i qui pensa que hi ha altres models, qui està a favor de les retallades i qui hi està en contra".

La CUP discutirà el document en assemblea abans d'emetre un pronunciament definitiu.



Anar al contingut