Davant la seu de la CUP es vol celebrar una concentració d'extrema dreta
Davant la seu de la CUP es vol celebrar una concentració d'extrema dreta

La CUP denuncia que la Junta Electoral i el TSJC permeten una marxa ultra a la seva seu

El mateix dia, el partit vol reunir-se per tancar el programa per les eleccions del 21D

RedaccióActualitzat

L'extrema dreta es manifestarà aquest dissabte davant la seu del CUP a Barcelona. La formació ha denunciat que la Junta Electoral i el TSJC no han prohibit la concentració malgrat que els ho havien demanat.

La manifestació, convocada per "Por España me atrevo", amb el suport de l'organització ultra Som a Temps i el partit d'extrema dreta Democracia Nacional, coincideix amb la reunió de la CUP per la tancar el programa per les eleccions del 21D.

Davant d'aquests fets, la CUP ha fet una crida a la militància a fer un cordó davant de la seu:

El paper de la Junta Electoral i el TSJC

La CUP va presentar dos escrits d'urgència per als dos organismes demanant la prohibició de la concentració. Tant la Junta Electoral com el TSJC s'han negat a prohibir la concentració ultra i han traslladat la responsabilitat al Departament d'Interior.

Des d'Interior, els Mossos no han fet, de moment, cap informe sobre la situació.

El candidat de la CUP Jordi Salvia ha denunciat el paper de la justícia en el cas:

"La Junta Electoral i el TSJC ens deixen en absoluta indefensió, així que ens veurem obligats a fer un cordó de seguretat davant de la seu que permeti als representats del Consell Polític reunir-se."

La formació es planteja impugnar la composició de la Junta Electoral. Argumenten que està emetent resolucions "de part" i compara la situació que es pot viure demà a la seu amb "la decisió de prohibir que un grup de jubilats es pugui concentrar a Reus per demanar la llibertat dels presoners polítics".

Recorden el 20 de setembre

La CUP compara la situació de demà amb la que es va viure el 20 de setembre amb la presència de la Policia Nacional, que es va presentar a la seu sense ordre judicial:

"Salvia ha denunciat que ens trobem 'davant la segona part del 20 de setembre'. Aquell cop, l'Estat pretenia assaltar de forma il·legal la nostra seu de la mà de la Policia Nacional espanyola i aquest cop venen de la mà de l'extrema dreta. Els rebrem com llavors, de forma calmada i pacifica, però dempeus i decidits a no deixar-nos intimidar."

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut