La regidora de la CUP María José Lecha el 27 d'octubre del 2016, mostrant una fotografia d'una batuda contra manters a Barcelona (horitzon…
La regidora de la CUP María José Lecha el 27 d'octubre del 2016, mostrant una fotografia d'una batuda contra manters a Barcelona (horitzontal)

La CUP avisa Colau que no seurà a negociar els pressupostos fins que no s'aturin les "batudes racistes" contra manters

ACN Barcelona.-La CUP ha avisat aquest dijous el govern municipal d'Ada Colau que no seurà a negociar els pressupostos fins que s'aturin les "batudes racistes" contra els manters. La regidora María José Lecha ha recordat que l'executiu va assegurar que estava treballant de manera responsable per canviar les funcions dels antiavalots de la Guàrdia Urbana, però ha denunciat que ja fa cinc nits que es dediquen a "atemorir" i a perseguir "els més febles". D'altra banda, els anticapitalistes debatran aquesta nit durant la reunió de la Mesa Política de Ciutat quina és la seva posició sobre l'aprovació inicial de les ordenances fiscals. La CUP defensarà en el ple de divendres una proposició de suport als càrrecs electes perseguits per la justícia.

Els anticapitalistes han recordat que el programa de Barcelona en Comú parlava de la dissolució de la unitat d'antiavalots de la Guàrdia Urbana i que el govern no ho va fer efectiu, però sí que es va comprometre a fer un pla perquè les seves tasques fossin diferents. La CUP ha denunciat, però, que fa cinc nits que veuen com aquesta unitat es dedica a "perseguir els més febles, portant a terme batudes de caire racista" al centre de Barcelona, "que es converteix en una zona militaritzada, de persecució, i on tot s'hi val per tal de perseguir i sembrar el terror en un col·lectiu que s'ha demostrat pacífic i que l'única que fa és intentar sobreviure". Durant la roda de premsa, els tres regidors han mostrat fotografies. És per això que els anticapitalistes han anunciat que no negociaran els pressupostos amb el govern si no acaba amb aquesta situació.D'altra banda, la CUP plantejarà aquest divendres una proposició per manifestar el suport del ple de Barcelona a les persones i institucions perseguides per la justícia pel seu compromís amb el dret d'autodeterminació. Faran referència explícita a l'expresident Artur Mas i als exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, així com a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els regidors de Badalona, l'alcaldessa de Berga i el regidor de Vic Joan Coma.

Anar al contingut