Un torn d'ofici especialitzat en gent gran funciona ja en països com els Estats Units.
Un torn d'ofici especialitzat en gent gran funciona ja en països com els Estats Units.
Barcelona

La crisi porta algunes famílies a fer-se càrrec dels avis per disposar de la pensió

La crisi està provocant que algunes famílies es facin càrrec dels avis per estalviar-se la despesa en la residència i disposar de la pensió. La Generalitat n'està al corrent i diu que s'estarà alerta que no suposi una pèrdua de qualitat de vida per a les persones grans.

RedaccióActualitzat
La Generalitat alerta que la crisi està provocant que algunes famílies es facin càrrec dels avis a casa per disposar de la pensió. L'objectiu d'aquestes famílies és estalviar-se la despesa en la residència i fer servir la pensió dels avis per ajudar l'economia familiar. En el Dia Internacional de la Gent Gran, el secretari de Família de la Generalitat, Ramon Terrassa, diu que des del govern s'estarà alerta.

"Mirarem que no suposi una pèrdua de qualitat de vida. No vol dir que a casa hagin d'estar pitjor, però si fos el cas i haguessin d'estar pitjor ho hauríem d'evitar i que no s'esdevingués", ha dit secretari de Família.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, la Secretaria de Família reuneix al Parlament 200 representants del col·lectiu de persones grans de Catalunya.

Ahir l'entitat Amics de la Gent Gran va organitzar una gala solidària al Gran Teatre del Liceu, a Barcelona, contra la soledat dels avis. Sota l'eslògan "No esteu sols!", l'associació, que acaba de celebrar 25 anys, va recaptar fons per expandir la seva activitat a Catalunya.


Anar al contingut