Barcelona

La crisi econòmica incrementa el nombre de donants d'esperma

Darrerament, la situació econòmica ha contribuït a incrementar el nombre de donants, perquè reben una petita compensació per les molèsties. Tot i que es considera un acte altruista, cada mostra vàlida que s'obté es recompensa amb 50 euros.

RedaccióActualitzat
Catalunya té una llarga tradició de donants de semen. Un exemple més de solidaritat que es veu afavorit per una legislació més oberta que en altres països europeus i pel prestigi que han adquirit els centres catalans. Darrerament, la situació econòmica ha contribuït a incrementar el nombre de donants, perquè reben una petita compensació per les molèsties. Tot i que es considera un acte altruista, cada mostra vàlida que s'obté es recompensa amb 50 euros.

L'augment de donants és ben rebut. Sobretot per l'increment de dones que decideixen ser mares en solitari i l'augment de dones d'altres països, amb legislacions molt més restrictives, que troben aquí la solució.

D'entre els candidats, són poquíssims els que passen uns filtres realment exhaustius. Quan ja s'han descartat un seguit de malalties, es comprova que sigui semen d'alta qualitat, cosa que només fa aptes el 23% dels candidats. Però aquí es marquen altres requisits, com no ser miop, calb o major de 35 anys. Al final, només són vàlids els 6% dels homes que s'hi presenten.

Les donacions es fan a la clínica. Qui necessita inspiració pot recórrer a revistes o a filmografia seleccionada.

A Espanya, la donació és anònima. El donant no sabrà a qui ha fet servei el seu esperma i el receptor no coneixerà el donant. La legislació permet que el semen d'una mateixa persona serveixi, com a màxim, per a sis engendraments, comptant, també, els fills propis.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut