Barcelona

La constitució d'hipoteques cau més d'un 40% en el primer quadrimestre de l'any

La crisi al sector immobiliari es reflecteix en el nombre d'hipoteques que s'han firmat, i que al primer quadrimestre ha caigut més d'un 40% a Catalunya. Entre el gener i l'abril s'han constituït prop de 29.000 hipoteques, 20.000 menys que fa un any, segons les dades de l'Institut d'Estadística. També ha baixat la construcció de vivendes. Al primer trimestre, segons dades del Ministeri d'Habitatge, s'han començat a edificar al conjunt de l'Estat poc més de 47.000 pisos, un 57% menys que fa un any.

Actualitzat
El nombre d'hipoteques firmades ha baixat a Catalunya més d'un 40%. També ho ha fet l'import mitjà de les hipoteques que s'han constituït, que s'ha situat en 125.000 euros, un 27% menys que l'abril del 2008 i l'import més baix d'aquest any. El descens del preu de l'habitatge i l'enduriment de les condicions del crèdit expliquen aquestes xifres.

La construcció de vivendes també ha tornat a caure un 57% al conjunt de l'Estat al primer trimestre, segons dades del Ministeri d'Habitatge. La davallada de la construcció d'habitatge lliure l'ha compensat, en part, l'augment d'un 50% de la vivenda protegida. El nombre d'habitatges lliures començats en els tres primers mesos de l'any ha caigut el 68,4% respecte al mateix periode del 2008, fins als 31.244 immobles. Per contra, s'han començat a construir 15.823 pisos protegits, el 49,8% més que en el primer trimestre de l'any passat.

Anar al contingut