La ciutat rebrà mig milió d'euros per destinar-los a noves tecnologies. (Foto: ACN)
La ciutat rebrà mig milió d'euros per destinar-los a noves tecnologies. (Foto: ACN)
Brussel·les

La Comissió Europea premia Barcelona com la "iCapital" de la UE per l'ús de les tecnologies

La Comissió Europea (CE) ha premiat la capital catalana per la seva "dedicació a l'ús de les noves tecnologies a favor dels seus ciutadans", ha dit la comissària europea d'Innovació en anunciar el premi. Barcelona rebrà mig milió d'euros, que haurà de destinar a ampliar esforços a favor de la innovació.

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea (CE) ha premiat Barcelona com la "iCapital" de la Unió Europea (UE). La capital catalana "mereix ser la guanyadora per la seva dedicació en l'ús de noves tecnologies a favor dels seus ciutadans", ha dit la comissària europea d'Investigació, Innovació i Ciència, Máire Geoghegan-Quinn, en anunciar el premi.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha remarcat l'aposta per les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) perquè "poden crear benestar per a les persones". Trias ha apuntat que el premi suposa un reconeixement al "treball dur" i la investigació desenvolupades a Barcelona durant els últims 30 anys.

Amb aquest guardó de "Capital Europea de la Innovació", Brussel·les vol contribuir al reconeixement de les ciutats que més s'estan esforçant per fomentar la innovació i millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

La capital catalana, que rebrà 500.000 euros com a premi, competia amb la francesa de Grenoble i l'holandesa de Groningen. L'ha escollida un jurat d'experts independents. El mig milió d'euros que rebrà Barcelona "es destinarà a augmentar i ampliar els esforços a favor de la innovació", ha indicat la Comissió Europea en un comunicat. L'ajuntament encara no ha planificat com invertirà aquesta quantitat, però l'alcalde ha assenyalat que els diners aniran molt bé en un moment en què el consistori, "encara que no registra dèficit", té dificultats econòmiques.

Trias ha afirmat que la ciutat mantindrà en el futur l'aposta per les tecnologies, especialment els mòbils, amb l'objectiu de millorar no només l'administració pública sinó, sobretot, la vida dels ciutadans en aspectes com la sanitat o l'educació.

Anar al contingut