Brussel·les

La CE al·lega motius d'agenda per no reunir-se amb Puigdemont

El president assegura que no hi ha hagut una petició formal perquè no és el moment

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont tanca aquest dilluns a Brussel·les el seu primer viatge oficial com a president de la Generalitat. En aquests tres dies de desplaçament s'ha trobat amb algunes autoritats belgues, però amb cap representant de les institucions europees.

A preguntes de la premsa, però, la portaveu comunitària Mina Andreeva ha assegurat que els dos gabinets es van posar en contacte i que Juncker no s'hi ha reunit per motius d'agenda.

"Pel que fa al president Juncker, confirmo que hi va haver un contacte a través del gabinet, i des del gabinet es va contestar que malauradament l'agenda del president Juncker no permetia aquesta trobada."

Per la seva banda, el govern assegura que es va limitar a comunicar la presència de Puigdemont a Brussel·les. El president Puigdemont ha assegurat als mateixos periodistes a Brussel·les que l'objectiu de la seva visita a Bèlgica "no era parlar" amb la Comissió Europea.

"L'objectiu d'aquesta visita no era parlar, ni jo tampoc vaig demanar parlar amb cap representant de la CE", ha defensat.

En l'últim dia del seu viatge oficial, Carles Puigdemont s'ha reunit a Brussel·les amb el president dels liberals europeus, Hans van Baalen, en ple malestar a CDC per l'entrada de Ciutadans en la família liberal europea.

El pròxim viatge, a Londres

El president Carles Puigdemont viatjarà a Londres els dies 11, 12 i 13 de maig. Puigdemont farà una conferència al prestigiós "think tank" de la política internacional Chatham House i es reunirà amb grups empresarials al districte financer de la City.

A més, aprofitarà el desplaçament per mantenir contactes informals i discrets amb representants polítics britànics. Aquest serà el segon viatge oficial a l'estranger de Puigdemont, després del que està fent a Anvers, Gant i Brussel·les.

El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, l'acompanyarà. De fet, Romeva ja va ser a Londres i a Edimburg la setmana passada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut