Barcelona

La Cambra de Contractistes xifra en 20.000 els llocs de treball que es perdran per la retallada de Foment

La decisió del Ministeri de Foment de retallar fins a cinc grans obres a Catalunya afectarà també l'atur. La Cambra de Contractistes d'Obres de Catalunya xifra en un mínim de 20.000 els llocs de treball que es perdran al sector de la construcció arran de la tisorada a les infraestructures anunciada pel ministre José Blanco. Foment ha decidit rescindir cinc contractes d'obres i retarda un any l'arribada de Rodalies al Prat.

Actualitzat
Rafael Romero, president de la Cambra de Contractistes, assegura que entre 18.000 i 22.000 treballadors de la construcció es veuran afectats per la tisorada de Foment a les infraestructures catalanes.

Romero també ha denunciat la intranquil·litat de les empreses constructores, que a partir d'ara no podran reajustar els seus programes, a l'espera de saber fins quan s'ajornen les obres que estaven fent.

Cinc contractes rescindits i retard a Rodalies

Dels 182 contractes d'obra nova de més d'un milió d'euros que té el Ministeri de Foment amb Catalunya, cinc quedaran rescindits, un 2,7% del total. En concret, són l'autovia A-2 entre Medinyà i Orriols; el tram Lleida-Rosselló de l'A-14; el tram Rosselló-Almenar de l'A-14; l'enllaç entre l'autovia del Llobregat i l'AP-7 a Castellbisbal, i la variant de Valls-Montblanc

A banda de les obres que es cancel·laran, hi ha contractes d'infraestructures que es reprogramaran i tindran retards d'entre 1 i 4 anys. Entre els projectes afectats per aquest retard hi ha l'accés ferroviari a l'aeroport del Prat. L'arribada de Rodalies a l'aeroport s'endarrerirà un any.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut