Tarragona / Girona

Indignació general al territori per la tisorada de Foment

La retallada pressupostària en obra pública afectarà la Nacional II entre Medinyà (el Gironès) i Orriols (l'Alt Empordà), on ja s'hi estava treballant. Al marge de l'impacte econòmic que suposarà, els alcaldes gironins es mostren descontents per l'afectació mediambiental que suposarà una obra a mig fer. Pel que fa al Camp de Tarragona, tampoc no estan gens contents. De moment, el tram d'autovia entre Valls i Montblanc, que incloïa el túnel, no es farà.

Actualitzat
El president de la Cambra de Comerç gironina, Domènec Espadalé, no entén com es poden incloure les obres de la Nacional II en la retallada, anunciada aquest dijous per José Blanco, ja que considera que és una "peça clau" en la connexió amb Europa. No només els sectors econòmics han posat el crit al cel. Així, Jordi Xuclà, diputat per CiU a les comarques gironines, ha parlat directament "d'aberració", mentre que Jordi Martinoy, el delegat del govern, en critica les formes.

A l'altre extrem del país, al Camp de Tarragona, es parla de "pèssima notícia, presa de pèl i engany monumental". El tram d'autovia entre Valls i Montblanc estava pressupostat en 81 milions d'euros i havia costat 30 anys de converses per consensuar un trajecte que comuniqués la Costa Daurada i el port de Tarragona amb l'interior.

En aquest sentit, Josep Lluís Aymat, president de la federació d'autotransport de Tarragona, qualifica la decisió de "mala notícia" i lamenta que no es tingui en compte el "caràcter estratègic" de la via. Aymat no creu que la iniciativa privada es pugui fer càrrec de l'obra, en el context econòmic actual.

Finalment, els presidents de les cambres de comerç de Tarragona i Valls han valorat la decisió com un "insult". ERC no s'ha mossegat la llengua i parla de "l'engany més gran que s'ha fet als contribuents" i ho compara "a les errades del govern del PP en el disseny i traçat de l'AVE fet pel PP".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut