Sitges

La baixa participació impedeix que les Botigues de Sitges passin a Castelldefels

El 88 per cent dels votants de la consulta volia la segregació, però no s'ha arribat a la participació mínima, del 35%

RedaccióActualitzat

El nucli de les Botigues de Sitges continuarà formant part del municipi de Sitges.

Es dona la circumstància que la majoria de veïns que han participat a la consulta s'han mostrat a favor de passar a formar part del municipi de Castelldefels, el nucli del qual està més pròxim, però no s'ha assolit el mínim de participació fixat pel govern municipal, del 35 per cent del cens.

Estaven convocats a votar 1.858 veïns majors de 16 anys, i només ho han fet 440, un 23,7 per cent.

D'aquests, un 88,18% ha votat a favor de la segregació de Sitges i l'annexió a Castelldefels i un 11,36% ho han fet en contra.

El nucli de les Botigues sempre ha format part del municipi de Sitges, però queda a 14 quilòmetres del nucli urbà, separat pel massís del Garraf. Els partidaris de l'annexió a Castelldefels asseguren que se senten abandonats per Sitges i al·leguen que fan ús de tots els serveis de Castelldefels.

 

A la consulta, s'hi podia participar telemàticament des de dilluns passat, i de forma presencial durant el cap de setmana, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Un cop fet públics els resultats, la primera tinent d'alcalde, Aurora Carbonell, ha agraït en nom del govern municipal la participació dels ciutadans en una experiència que "buscava sondejar l'opinió dels veïns".

 

Carbonell s'ha compromès a "millorar els mecanismes de participació ciutadana" per aconseguir més implicació de la ciutadania en futures consultes i processos participatius.

També ha assegurat que el procés participatiu d'aquesta setmana "marca un precedent" en la relació "entre administrats i administradors al municipi" i ha recordat que la decisió sobre el futur del nucli de les Botigues s'hauria pogut decidir en sessió plenària de l'Ajuntament, però que s'ha fet perquè "aquest no és el paper de la política del segle XXI".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut