Oriol Junqueras poc abans d'entrar a declarar a l'Audiència Nacional

Junqueras demana no bloquejar el Parlament per poder recuperar les institucions

Per Junqueras, la prioritat és recuperar les institucions i implementar el resultat del 21D

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras demana recuperar les institucions i implementar el resultat del 21D. En una carta des de la presó d'Estremera que publica el diari "Ara", el líder d'Esquerra apunta que bloquejar el Parlament seria perpetuar el 155.

Per Junqueras, la prioritat és recuperar les institucions i implementar el resultat del 21D perquè no fer-ho, diu, és una "temerària fugida endavant".

"No implementar el resultat del 21-D és renunciar a revertir el 155 i una temerària fugida endavant."

El primer pas és constituir el Parlament i la mesa, i el segon i més determinant, segons Junqueras, és fer un govern. I, sense citar Puigdemont, demana que sigui fort i estable, amb l'aval parlamentari més ampli possible.

"M'agradaria pensar que tots coincidim en la necessitat de fer un govern fort i estable, d'ampli espectre en la mesura que sigui possible. O, si més no, amb un ampli suport parlamentari."

 

Junqueras apunta a una legislatura complicada, perquè l'Estat voldrà controlar les finances i bloquejar les polítiques que es vulguin desplegar.

"La legislatura no serà fàcil, perquè tot apunta a una retirada formal del 155, però amb el manteniment d'un intervencionisme galopant per part del PP i els seus aliats, que no dubtaran a seguir ofegant les finances del govern i curtcircuitant totes les polítiques que es vulguin desplegar."

Junqueras assegura que s'ha de persistir, però que no veu "ni dreceres ni solucions màgiques".

"Ens hem d'esforçar a desfer aquesta dinàmica i a no tenir por de dir alt i clar que, més que passos ràpids, necessitem passos segurs i sòlids. No hem de tenir por ni recança de tenir una mirada a mitjà i llarg termini. Som en una cursa de fons."

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàIndependènciaArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut