Sant Boi de Llobregat

Joan Carretero guanya el pols i tornarà a presidir Reagrupament

Joan Carretero tornarà a presidir Reagrupament. Només 48 hores després d'haver presentat la dimissió, l'exconseller de Governació ha acceptat tornar a agafar les regnes de la formació independentista un cop s'ha confirmat que els quatre dirigents que li van plantar cara a la junta directiva de dissabte pleguen. Aquest dilluns a la tarda, en una reunió a Sant Boi de Llobregat, els crítics (Francesc Abad, Albert Pereria, Emili Valdero i Jaume Renyer) han confirmat que tenen intenció de dimitir. Les discrepàncies estaven motivades per la confecció de les llistes electorals per a les pròximes eleccions al Parlament.

Actualitzat
Joan Carretero va posar com a condició per tornar a Reagrupament que no continuessin els dirigents que s'enfrontaven amb ell per les llistes electorals. Els coordinadors territorials s'han reunit a Sant Boi i s'ha confirmat que els quatre crítics no tenien cap intenció de continuar al càrrec després de la pròxima junta directiva.

Els quatre crítics van exigir que les llistes es decidissin mitjançant eleccions primàries en cadascuna de les circumscripcions, d'acord amb la ponència aprovada a l'Assemblea Nacional constituent de Reagrupament. El text estableix que s'haurà de decidir a partir "d'un procés de primàries amb llistes obertes per a tots els associats".

En canvi, Carretero vol que s'aprovin en una votació única de tota l'assemblea de la formació. Segons fonts de Reagrupament consultades per Catalunya Ràdio, Carretero hauria pactat amb el president del Barça, Joan Laporta, repartir-se les candidatures. Carretero fitxaria els caps de llista per Girona i Tarragona i Laporta, els de Barcelona i Lleida. Les llistes es decidirien en una votació a Barcelona el 21 de març. Laporta, que ha negat que hi hagi cap pacte, encara no ha confirmat si concorrerà als comicis com a candidat de Reagrupament. 
 
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut