Madrid

Joan Carles hauria ofert dos milions a Manos Limpias perquè retirés l'acusació contra Cristina

Això es desprèn d'una conversa gravada que publica "El Mundo" entre el líder de Manos Limpias, Miguel Bernad, i l'advocada del sindicat en el cas Nóos, Virginia López Negrete

RedaccióActualitzat

El diari "El Mundo" ha difós una conversa entre l'advocada del sindicat en el cas Nóos, Virginia López Negrete, i el secretari general del sindicat ultradretà, Miguel Bernad. En aquesta conversa, Bernad, que actualment és a la presó, informa López Negrete que el rei emèrit Joan Carles els va oferir a través d'un intermediari dos milions d'euros, més les despeses del judici, a canvi de retirar la querella contra la infanta Cristina en el cas Nóos. Aquesta advocada manté l'acusació contra la infanta per suposada col·laboració necessària en la trama de l'empresa que dirigia el seu marit, Iñaki Undargarin.

La gravació que el diari "El Mundo" publica aquest dimarts delata un suposat suborn del monarca a Manos Limpias per salvar la seva filla del banc dels acusats. En aquesta conversa, que s'hauria enregistrat en una cafeteria madrilenya un mes abans que comencés el judici de Nóos, se sent com Miguel Bernad explica a l'advocada que un mitjancer de la Casa del Rei li ha ofert dos milions d'euros en metàl·lic perquè s'inventin una fórmula jurídica per evitar que la infanta vagi a judici per frau fiscal.

Precisament aquest dimarts, Virginia López Negrete compareix davant del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. Acusen l'advocada d'extorsionar el Banc Bilbao Biscaia a canvi de no demanar la imputació d'un dels seus directius en el cas Nóos. El jutge Pedraz investiga la participació de López Negrete en la trama d'extorsions bancàries que al mes d'abril va portar a presó Miguel Bernad i el director de l'Associació d'Usuaris de la Banca, Luis Pineda. Un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal, la UDEF, acusa l'advocada de Manos Limpias d'utilitzar en benefici propi informacions obtingudes arran de la seva representació en el cas Nóos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut