Montblanc

Investiguen un brot de gastroenteritis que afecta 100 alumnes de Montblanc

El Departament de Salut investiga l'origen d'un brot de gastroenteritis que afecta un centenar d'alumnes de l'escola Les Muralles de Montblanc, a la Conca de Barberà. Cap dels nens ha hagut de ser hospitalitzat. En principi es descarta que el servei de menjador del centre pugui ser l'origen del brot, ja que diversos dels alumnes afectats no en feien ús.

Actualitzat
Segons ha informat el Departament de Salut, tots els casos són lleus i afecten els alumnes dels últims cursos de Primària. Per aquest motiu, no s'ha pres cap tipus de mesura extraordinària i el centre continua obert amb normalitat.

L'alarma es va donar a causa de la gran quantitat de baixes que es van produir dimecres a primera hora. Segons explica el director de l'agència de protecció de la salut de Tarragona, Joan Guix, en principi es descarta que el servei de menjador del centre sigui l'origen del brot, ja que alguns dels afectats no s'hi quedaven a dinar. "Ara mateix aquesta és una hipòtesi poc forta. Creiem que hi poden haver d'altres causes abans que el menjar, però de tota manera ho investiguem", ha declarat Guix.

La mateixa Agència de Protecció de la Salut ja havia fet una inspecció del menjador el 29 d'octubre en què es va comprovar que tant la instal·lació com la manipulació estaven en perfecte estat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut