Fernando Martínez-Maillo: "No són capaços de posar-se d'acord amb una investidura i en volen dues" (EFE)
Fernando Martínez-Maillo: "No són capaços de posar-se d'acord amb una investidura i en volen dues" (EFE)

Incredulitat a l'oposició davant la fórmula d'una doble investidura

El PP demana a les forces independentistes que deixin de banda les "ocurrències" i que compleixin la legalitat

RedaccióActualitzat

L'oposició no veu gens clara l'operació investidura a Brussel·les. A Madrid, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha rebutjat la fórmula d'una possible investidura simbòlica, amb Puigdemont des de Brussel·les, i una altra d'efectiva, des de Catalunya. Reclama als independentistes que compleixin la legalitat.

"No són capaços de posar-se d'acord amb una i en volen dos. És fantàstic. Ja està bé d'ocurrències. Una mica de respecte. L'únic president és l'elegit pel Parlament, d'acord amb les formes i amb els límits que ha fixat d'una manera clara el Tribunal Constitucional."

A Catalunya, El PP i Ciutadans han demanat que ERC s'atreveixi a dir que Puigdemont no pot ser investit. Aquesta és la reflexió que fa el líder dels populars catalans, Xavier García Albiol.

"Jo veig a Esquerra Republicana espantats perquè saben que l'aventura de Puigdemont no va enlloc, però a la vegada no s'atreveixen a dir: 'Punt, això s'ha acabat, anem a arrencar amb una certa normalitat'. Per tant és bastant decebedor."

Inés Arrimadas s'ha manifestat en la mateixa línia.

"Esperem que algunes de les persones que avui han anat a veure Puigdemont tinguin la valentia suficient com per dir-li que no tornarà a ser president de la Generalitat."

El PSC veu inviable la investidura de Puigdemont però també la de qualsevol altre diputat que tingui una causa judicial oberta. Així ho ha afirmat el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta.

"Realment està sotmès a un procés judicial de les característiques que estem parlant. Això suposa unes limitacions evidents."

Iceta demanarà una reunió amb el president del Parlament per abordar la situació de bloqueig.

Elisenda Alamany, de Catalunya En Comú-Podem, ha remarcat la necessitat que qui es presenti ho faci amb la idea de tenir un llarg mandat.

"Sigui quin sigui el candidat, ha de ser un candidat que pugui començar una legislatura llarga. Sabem que és una legislatura excepcional."

 

ARXIVAT A:
Article 155PPUnides PodemEn comúEleccions 21DGovern empresonatPSCCsInvestidura
Anar al contingut