Iglesias, aquest dimarts al matí als passadissos del Congrés
Pablo Iglesias als passadissos del Congrés

Iglesias diu que vol visitar Junqueras a Lledoners "al més aviat possible"

El líder de Podem demana la llibertat dels presos, però insisteix a demanar que ERC i PDeCAT votin a favor dels pressupostos perquè "la política no s'esgota en un tema"

Actualitzat

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que vol reunir-se "al més aviat possible" amb el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, empresonat al centre penitenciari de Lledoners. Iglesias vol parlar amb Junqueras de la seva situació i de la resta de dirigents independentistes presos, però també dels pressupostos en una reunió de la qual "encara no hi ha data".

Als passadissos del Congrés, Iglesias ha defensat que "cal normalitzar el diàleg polític" i ha dit que és "normal i saludable" que els caps de files de Podem i d'ERC es reuneixin:

"És excepcional que el cap d'Esquerra Republicana estigui a la presó i jo desitjaria que no hi estigués, però no tinc cap problema a reunir-me amb ell a la presó. Parlarem de política, parlarem de moltes coses"

En aquest sentit, Iglesias ha defensat que "la política no s'esgota en un tema" i ha reclamat que els republicans donin suport als pressupostos que han pactat el govern espanyol i Podem:

"La situació dels presos és un problema polític, però hi ha més problemes polítics. Que els ciutadans catalans no arribin a final de mes és un problema polític i jo estic convençut que una força política d'esquerres no impedirà que els ciutadans a Catalunya puguin guanyar 900 euros de salari mínim, que pugi la dependència o que es protegeixi els llogaters i s'abaixi els preus dels lloguers"

A banda de la trobada amb Junqueras, Iglesias ha afirmat que està "plenament disponible" per reunir-se amb altres dirigents polítics perquè la seva "obligació" és "parlar amb els dirigents polítics, estiguin en llibertat o a la presó". En aquest sentit, ha recordat que s'ha trobat amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i també amb Carles Puigdemont quan encapçalava el govern català.

El mes de juny passat, acompanyat de Jaume Asens, Iglesias es va reunir amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la presó de Soto del Real, abans que fossin traslladats a Lledoners.

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasOriol JunquerasGovern empresonatProcés catalàPressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut