Jaume Asens ha acompanyat Pablo Iglesias aquest dimarts a Soto del Real per visitar Jordi Cuixart
Jaume Asens ha acompanyat Pablo Iglesias aquest dimarts a Soto del Real per visitar Jordi Cuixart

Pablo Iglesias visita Cuixart i Sànchez a Soto del Real i defensa la seva llibertat

El líder de Podem diu que li consta que Pedro Sánchez treballa per traslladar els presos a la tardor

RedaccióActualitzat

Gest polític de Pablo Iglesias just l'endemà de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra: aquest dimarts el líder de Podem ha anat a la presó de Soto del Real per entrevistar-se amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

 

Iglesias hi ha anat acompanyat del tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens, i a l'entrada de la presó s'hi ha trobat la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal.

 

Diàleg sense condicions

A la sortida i entrevistat en exclusiva per TV3, Iglesias ha dit que està convençut que el govern català no aposta per la via unilateral i creu que és positiu perquè obre la porta al diàleg sense condicions.

Ha valorat positivament tant la seva reunió d'aquest dilluns amb Quim Torra com la reunió de Pedro Sánchez amb Iñigo Urkullu, i ha dit que vol contribuir perquè hi hagi un diàleg entre els governs de la Generalitat i de l'Estat:

"S'ha de notar que hem fet fora el PP del govern i això s'ha de notar també en el fet que amb Catalunya es dialoga, no s'apliquen mesures excepcionals."

"Crec que els que anuncien l'arribada de l'apocalipsi viuen en un segle diferent, diria que gairebé a l'edat mitjana. Estem aquí per resoldre problemes, el PP i Cs s'han dedicat a incendiar Espanya, bàsicament a trencar-la. Espanya no es pot defensar des de la violència, des de l'excepcionalitat, cal fer-ho amb diàleg, amb sentit comú i amb responsabilitat d'estat."

Pel que fa a la resta d'independentistes presos, ha dit que potser no podrà anar-los a veure tots, però que procurarà visitar-ne uns quants i que aquestes visites siguin útils. També ha defensat que els presos han de formar part del diàleg polític.

 

A la tardor, en presons catalanes

El líder de Podem ja va explicar aquest dilluns que tenia la intenció de visitar els polítics tancats a les presons de Madrid.

Iglesias va expressar la seva intenció d'aconseguir que els traslladin a presons catalanes, per evitar que la presó preventiva sigui "una pena contra les famílies".

Segons ha dit després de visitar Cuixart i Sànchez, la decisió d'acostar-los no depèn del govern de Pedro Sánchez, però que creu que "pot ajudar" perquè això passi a partir del setembre.

De tota manera, Iglesias ha reiterat la seva opinió que tots els presos independentistes haurien d'estar en llibertat.

L'"autoritat especial" de Cuixart

La visita estava prevista només per entrevistar-se amb Cuixart, amb el qual ha parlat durant una hora. La coincidència amb Pascal, que anava a visitar Jordi Sànchez, també tancat en aquesta presó, ha fet que Iglesias s'hagi trobat alguns minuts amb ell.

Abans de la visita i en declaracions a l'emissora Rac1, Iglesias ha explicat que ha escollit visitar primer Jordi Cuixart per l'"autoritat especial" que considera que té.

El líder de Podem ha dit que això està motivat pel fet que Cuixart s'ha mantingut al marge dels partits. També considera que té "una sensibilitat molt bona a l'hora de valorar com es respira al conjunt de l'Estat."

Notícia relacionada: Òmnium torna a elegir president Jordi Cuixart, vuit mesos tancat a Soto del Real

 

ARXIVAT A:
20S
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut