Barcelona

Iglesias critica els que han volgut "domesticar" Podem i assegura que no es vendran

Iglesias i Echenique han estat rebuts amb crits de "que no, que no volem pacte"

RedaccióActualitzat

Els líders de Podem, Pablo Iglesias i Pablo Echenique, s'han trobat amb les bases catalanes de la formació al Casino del Poblenou de Barcelona. Davant de 600 persones, el líder de Podem ha deixat clar que la formació no es ven i critica els que l'han volgut domesticar, en referència a les negociacions amb PSOE i Ciutadans.

Iglesias i Echenique han estat rebuts amb crits de "que no, que no volem pacte". El secretari general de Podem ha contestat amb un "no sabeu com necessitava això". És el que Iglesias va afirmar que votaria a la consulta que la formació vol fer a mitjans d'abril.

Iglesias ha aprofitat l'auditori per afirmar que el partit està preparat per al que vingui.

"No vam començar a fer política fa dos anys perquè tot segueixi igual i per convertir-nos en una força política domesticada."

Tot i això, Iglesias ha lamentat que no s'hagi aconseguit un govern progressista a l'estat espanyol:

"Hauríem volgut que hi hagués un govern progressista. Sabem que governar és difícil. I sabem que qualsevol govern ha d'assumir que pot decebre i que pot fer les coses malament. Molts ens van dir que el més còmode era passar a l'oposició, però nosaltres no ens vam presentar per anar a l'oposició."

També ha dit que estan disposats a portar el canvi que diu que encapçala el seu partit a Catalunya.

El secretari d'Organització, Pablo Echenique, ha fet autocrítica i ha reconegut errors d'organització, com per exemple haver fet massa cas de les crítiques que venien de fora:

Denúncia a Albiol

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que denunciarà el líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, per haver dit que el finançament d'aquest partit està "tacat de sang".

"Estem farts que ens insultin i menteixin a la cara els que en última instància volen dir que som iguals que ells."

Albiol va assegurar divendres a TVE que Iglesias havia rebut diners "tacats de sang" procedents de Veneçuela per "exportar" el model bolivarià cap a Espanya i l'ha instat a retornar-los, si es confirma aquesta informació, i a demanar "perdó als espanyols i veneçolans".

"Aquests diners provenen d'un Govern que dóna pallisses als opositors, que dispara a l'esquena aquells que estan en contra del règim que està governant, que empresona els homes i dones que pensen diferent del règim totalitari, en el seu moment de Chávez, i ara de Maduro."

Iglesias ha demanat als membres de l'auditori que, davant d'aquest tipus d'afirmacions, "somriguin" perquè són una mostra del "pànic de l'enemic davant el que no poden parar".

En un acte del PP, Albiol s'ha refermat en les seves paraules i ha assegurat que continuarà lluitant i defensant el que "ell i molts espanyols creuen".
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut