Madrid

Iceta afirma que la presó preventiva "està durant massa" i qüestiona la rebel·lió

El líder del PSC s'ha referit a la situació dels presos independentistes en un esmorzar informatiu a Madrid

RedaccióActualitzat

Miquel Iceta veu excessiu el temps de presó preventiva per als polítics independentistes. El primer secretari del PSC ho ha explicat a Madrid, pocs dies abans que es compleixi un any de presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i quan encara no hi ha data per al judici.

"Crec que sí, la presó preventiva està durant massa. Sí, ho penso. Hi ha qui diu que és que no hi ha un mecanisme millor per assegurar que el judici es faci en condicions. Jo, aquí, no m'atreveixo a entrar-hi, no em correspon.

 

El líder socialista també s'ha referit a l'indult i ha qüestionat el delicte de rebel·lió amb el que va passar a Catalunya.

"Parlar d'indult és prefigurar la condemna i és subvertir la presumpció d'innocència que regeix per a tothom."

"Jo no acabo de veure com encaixa el delicte de rebel·lió en el que va passar en aquesta hora i vuit segons d'independència, però això correspon als jutges dir-ho."

 

Iceta ho ha dit en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, presentat per la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.

El líder del PSC s'ha mostrat tranquil perquè la situació política a Catalunya, ha afegit, s'està redreçant.

"Avui, a Catalunya, no hi ha un risc econòmic ni d'estabilitat jurídica institucional. Avui. No existeix. Avui no hi ha el risc que el Parlament de Catalunya, la setmana que ve o l'altra, declari la independència. Avui no hi ha el risc que d'aquí un o dos mesos es posi en una votació il·legal una papereta per a la independència. Per tant, estem molt millor."

 

 

En la seva intervenció, la ministra Batet ha dit que "tots som necessaris per superar la crisi política a Catalunya", que no la soluciona una persona, ni un partit "ni tampoc un govern, el d'Espanya, per molt govern que sigui".

La ministra ha reconegut que la solució a Catalunya "no està a prop, ni de bon tros", però ha afegit: "Tots hem de sentir-nos cridats a aportar solucions concretes i constructives. Si tots tenim aquesta actitud i aquesta voluntat, podem començar a caminar a la recerca de solucions." I ha insistit que cada vegada que s'adopti una resolució "cal preguntar-se si ajuda a generar concòrdia o ajuda a la crispació", i amb aquesta anàlisi ha demanat una aposta pel pacte i el consens.

ARXIVAT A:
Miquel IcetaPSCPSOEProcés catalàGovern empresonatIndependènciaRebel·lió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut