Barcelona

Iceta diu que el PSC no renunciarà a les actes de diputat i reitera el "no" a l'abstenció en la investidura de Rajoy

El líder dels socialistes catalans recorda que la postura oficial del PSOE encara és la del "no"

RedaccióActualitzat

L'endemà que els dirigents del PSOE d'Andalusia defensessin l'alternativa de l'abstenció durant la investidura de Rajoy, el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha reiterat la seva negativa i ha recordat que la postura oficial del PSOE encara és la del "no". En relació amb l'amenaça dels socialistes andalusos, que han defensat que els diputats que votessin en contra de l'abstenció haurien de deixar el seu escó, Iceta ha dit que no cap intenció de fer-ho:

"Jo, l'acta de diputat? Si vaig tenir 523.000 vots a Catalunya amb unes eleccions al Parlament. Lliurar l'acta, no, no. Crec que el socialisme andalús és molt important, però haurien de reconèixer que ells ara estan defensant una posició que no és la del PSOE. La posició del PSOE, fins que no es canviiï, és votar 'no'."

Iceta també ha admès que la formació no pot afavorir la investidura d'un partit responsable que no hi hagi diàleg a Catalunya.

"A Catalunya hi ha una altra cosa afegida: podem nosaltres aparèixer al costat del PP, que és responsable també que no hi hagi diàleg? Aquesta és la qüestió. El paper del PSC negant-se a qualsevol posició del tipus frontista i la nostra voluntat de fer ponts és compatible amb aparèixer en una fotografia amb una abstenció amb el PP? Crec que no."

Pel líder socialista, si el PSC vol tenir un "paper útil per recuperar el diàleg no es pot posicionar a favor dels dos bàndols". A més, ha recordat que el partit ha fet costat a Pedro Sánchez, ha defensat un acord amb Podem i ha defensat un diàleg amb els independentistes.

Iceta, que ha explicat que parlarà amb Javier Fernández abans del comitè federal, ha assegurat que no volen trencar amb el PSOE:

"No volem trencar amb el PSOE. Tenim un projecte federal per a Espanya i volem construir-lo amb ells."

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut