Sevilla

El PSOE andalús defensa l'abstenció per facilitar la investidura de Rajoy

El secretari d'organització, Juan Cornejo, demana que els diputats "acatin" la decisió del comitè federal

Actualitzat

La comissió executiva del PSOE d'Andalusia rebutja unànimement la convocatòria d'unes terceres eleccions generals i defensa una abstenció dels diputats socialistes per facilitar la investidura de Mariano Rajoy. El secretari d'Organització de la federació, Juan Cornejo, ha demanat "que no es bloquegi la formació de govern si no hi ha alternativa".

Preguntat sobre si es plantegen la fórmula que només s'abstingui una part del grup parlamentari, perquè amb onze abstencions n'hi hauria prou perquè tirés endavant la investidura, Cornejo ha assenyalat que li agrada "anar de cara".

 

 

Debat territorial

Mentre continua el debat al si del PSOE, una altra de les possibilitats és que alguns diputats votin en contra de la investidura encara que el comitè federal optés per l'abstenció. Cornejo també s'hi ha mostrat en contra:

"Jo, abans de desobeir el que diu el màxim òrgan del partit, entregaria l'acta"

El secretari d'Organització del PSOE andalús ha aconsellat a qui es pugui plantejar aquesta possibilitat que no vagi a la reunió del comitè federal, perquè qui hi va ho fa "acceptant les normes" i "acatant" la decisió, sigui quina sigui. Quan se li ha demanat explícitament sobre la posició del PSC, Cornejo ha recordat que el primer secretari, Miquel Iceta, és membre del comitè federal i, "si vota diumenge, ha d'acatar el resultat".

L'andalusa és la federació més nombrosa del PSOE i la que té més pes, amb 20 diputats al Congrés. No totes les organitzacions territorials tenen tan clar facilitar la investidura de Rajoy: els valencians estan dividits, però la majoria defensa la necessitat que es formi un govern, mentre que els socialistes balears i els del País Basc es mantenen en el "no" a Rajoy.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut