Central nuclear de Fessenheim a la riva del Rin
Central nuclear de Fessenheim a la riva del Rin
París

Hollande tancarà la central nuclear més antiga de França el 2016

Els grups ecologistes van demanar la setmana passada el tancament prematur de la planta, que s'ha fixat d'entrada per l'any 2017, després d'una fuita de vapor que va desencadenar una breu alarma d'incendi a Fessenheim, a l'est de França, i després d'una altra alerta de seguretat a principis d'any.

RedaccióActualitzat
La conferència ambiental de París ha marcat l'inici d'una revisió de la política nuclear de França, un dels països del món més depenent d'aquesta energia, però també amb un gran impuls del sector de les renovables.

Hollande ha dit que té la intenció d'impulsar més diàleg mundial sobre qüestions ambientals durant els seus cinc anys de presidència, amb l'argument que la manca de progrés en el compliment dels objectius climàtics l'han convertit en una tasca urgent.

Hollande ha dit que vol tancar la central nuclear més antiga de França a finals del 2016.

Els grups ecologistes van demanar la setmana passada el tancament prematur de la planta, que s'ha fixat d'entrada per l'any 2017, després d'una fuita de vapor que va desencadenar una breu alarma d'incendi a Fessenheim, a l'est de França, i després d'una altra alerta de seguretat a principis d'any.

La vella planta d'energia nuclear (34 anys) és a prop de la frontera amb Alemanya, i és impopular per l'antiguitat i per la ubicació, en una zona sísmica.

Hollande també ha confirmat la promesa electoral de reduir la proporció d'energia nuclear al 50 per cent fins a l'any 2025, que ara és d'un 75 per cent.

També ha dit que proposarà noves licitacions per a l'energia eòlica, solar i marina abans de finals del 2012.

L'energia renovable representa el 13 per cent de la matriu energètica de França, molt per sota de l'objectiu del 23 per cent establert per l'expresident Nicolas Sarkozy per al 2020.
Anar al contingut