Campament d'immigrants a Calais, al costat mateix de l'autopista (Reuters)
Campament d'immigrants a Calais, al costat mateix de l'autopista (Reuters)
Calais

Hollande afirma que el campament de refugiats de Calais s'ha de desmantellar "definitivament"

Des de la gendarmeria de Calais, el president francès ha reclamat al Regne Unit que no eludeixi les seves obligacions cap a França en aquesta part de la frontera, tot i el Brexit

RedaccióActualitzat

El president francès, François Hollande, ha demanat des de Calais el desmantellament "complet i definitiu" del campament de refugiats ubicat a prop d'aquesta ciutat, on s'amunteguen entre 7.000 i 10.000 persones. Hollande ha defensat la necessitat del desmantellament com una urgència humanitària, i n'ha especificat els objectius:

"Els nostres objectius són clars: garantir la seguretat dels habitants de Calais, mantenir l'ordre públic i garantir als immigrants, als refugiats condicions dignes, perquè nosaltres som França."

I en relació amb les vies utilitzades pels immigrants i refugiats des de Calais per travessar el canal de la Mànega cap al Regne Unit, el cap d'Estat francès ha insistit que s'ha de garantir la impermeabilitat de la frontera entre França i el Regne Unit. En aquest sentit, ha recordat al govern britànic que el Brexit no els eximeix de les seves obligacions cap a França.

François Hollande ha fet aquestes declaracions a la gendarmeria de Calais, acompanyat de la ministra de l'Habitatge, Emmanuel Cosse, i del màxim responsable d'Interior, Bernard Cazeneuve, que a principis de mes va anunciar, sense concretar data, el desmantellament de "la jungla", que és com es coneix el campament. Aquesta va ser la resposta de Cazeneuve a les protestes de diferents col·lectius de la ciutat i de la regió, que es queixen de l'impacte que aquesta situació té sobre l'activitat i la seguretat.

Anar al contingut