Barcelona

Hereu reivindica un govern metropolità de l'àrea de Barcelona i Trias proposa un barri per a 10.000 joves davant del mar

Tot i que fa dies que la maquinària dels partits funciona a tota màquina, des de la mitjanit ja es pot dir que la campanya ha començat oficialment. Avui, els alcaldables de Barcelona han començat a presentar les seves propostes. El cap de llista del PSC, Jordi Hereu, ha reivindicat l'àrea metropolitana de Barcelona i ha presentat el seu pla per millorar la situació de Nou Barris. L'alcaldable de CiU, Xavier Trias, proposa fer un nou barri per a 10.000 joves davant del mar. El candidat del PP, Alberto Fernández Díaz, defensa que els comerciants puguin aparcar a les àrees verdes. La candidata d'ICV-EUiA, Imma Mayol, reclama millores per a les persones discapacitades. L'alcaldable d'ERC, Jordi Portabella, diu que s'han de millorar les ajudes per a les persones dependents. I la candidata de C's, Esperanza García, proposa potenciar el lloguer i dotar els ajuntaments de més competències.

Actualitzat

Una vintena d'alcaldables del PSC han aprofitat el primer dia de campanya per reivindicar la necessitat de crear un govern metropolità de l'àrea de Barcelona que no només disposi de les competències mediambientals o de transport actuals, sinó que recuperi la seva capacitat d'acció en matèries com urbanisme o habitatge. L'alcaldable socialista per Barcelona, Jordi Hereu, s'ha mostrat convençut que "aquesta vegada sí", i gràcies a la "complicitat" de la Generalitat, es posarà en marxa en aquest mandat l'ens supramunicipal del qual formaran part 36 localitats, un organisme que va ser suprimit el 1987, quan CiU governava a Catalunya. "Volem institucionalitzar l'àrea metropolitana per fer front als reptes de forma coordinada", ha assegurat Hereu, que ha lamentat que fa vint anys "es destruís el primer govern metropolità".

L'alcaldable de CiU per Barcelona, Xavier Trias, ha proposat crear un barri amb 10.000 habitatges protegits de lloguer per a joves, construïts sobre un nou moll guanyat al mar, al port de la ciutat. Segons ha explicat Trias, el nou barri s'ubicaria "en un lloc extraordinari, al costat del mar i davant la muntanya de Montjuïc", exactament sobre un "tercer moll construït entre els dos que ja hi ha", en una zona portuària de poca utilització que, segons el candidat de la federació nacionalista, es podria alliberar amb l'ampliació del port. El nou barri guanyat al mar tindria un cost aproximat de 250 milions d'euros i necessitaria dues legislatures per veure la llum. "Si hem estat capaços de fer el Maremàgnum al port de Barcelona, per què no hem de ser capaços de fer un barri nou per a joves, que sigui propietat de l'ajuntament?", s'ha preguntat Trias.

El candidat a l'alcaldia de Barcelona del PPC, Alberto Fernández Díaz, ha deixat clar en el primer dia de campanya que està decidit a desbancar el PSC, ERC i ICV-EUiA del poder després de gairebé trenta anys de successius govern d'esquerra a la capital catalana. "Si fa uns dies Sarkozy va enterrar el maig del 68, jo vull enterrar el tripartit del 1979", ha assegurat. En un passeig per les Rambles acompanyat del president del PPC, Josep Piqué, Fernández Díaz ha proposat que els comerciants puguin aparcar a les àrees verdes.

La candidata d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, s'ha marcat diversos reptes amb relació a les persones discapacitades, entre els quals que el metro sigui accessible per a elles, que es puguin banyar a dues platges més de Barcelona i intensificar els reforços a les escoles per a disminuïts psíquics.

L'alcaldable d'ERC, Jordi Portabella, ha asegurat que el seu partit practica el "sobiranisme útil" perquè el seu projecte serveix per resoldre els problemes de la ciutadania i s'ha mostrat partidari de convertir Barcelona en "la capital de la diversitat" i en un "pont entre cultures".

Per últim, la candidata de C's, Esperanza García, proposa potenciar el lloguer i dotar els ajuntaments de més competències.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut