Guanys a les borses, tot i la baixada inicial per la victòria de Trump

Wall Street tanca en verd i el Dow Jones registra una pujada de l'1,40%

RedaccióActualitzat

Els números verds s'han acabat imposant a la majoria de mercats internacionals després de la inesperada victòria de Donald Trump en les presidencials nord-americanes. Quan han obert la sessió, la reacció dels inversors ha estat a la baixa. Quan s'ha començat a veure clar que Trump s'imposaria a Clinton, a la borsa de Nova York, el Dow Jones ha perdut en poca estona un 4,17%, i el Nasdaq, un 5,8%. En la recta final de la sessió, però, els índexs ja estaven en verd.

Wall Street ha tancat amb forts guanys i el Dow Jones ha pujat un 1,40%, i el Nasdaq, un 1,11%

A Madrid, l'Ibex-35 ha retrocedit prop d'un 4% en l'obertura, la caiguda més gran des del Brexit. Després, però, ha moderat els números vermells i ha tancat la sessió amb un retrocés d'un 0,4%.

A la resta de mercats europeus, Milà ha cedit un 0,1%, però hi ha hagut guanys a Frankfurt (1,56%), París (1,49%) i Londres (1%). Els avenços contrasten amb les pèrdues superiors al 2% que han registrat a l'obertura. 

El peso mexicà, que els experts consideren com un indicador molt sensible a una possible victòria de Trump, ha perdut un 10% del valor respecte al dòlar. En els últims mesos, la moneda mexicana ha patit força cada vegada que el candidat republicà feia referència a la promesa de renegociar l'acord comercial amb Mèxic. El Banc Central de Mèxic es reunirà d'urgència per decidir si eleva o no els tipus d'interès. 

També l'or, tradicional valor refugi en moments d'incertesa, ha pujat gairebé un 5%.

A l'Àsia també ha afectat força la notícia. L'índex Nikkei de la borsa de Tòquio ha caigut gairebé un 7%, però s'ha recuperat i ha acabat tancant amb una caiguda del 5,3%. De tota manera, el Banc del Japó ha convocat una reunió d'urgència per analitzar la situació.

 

 

Els analistes relativitzen el significat de les baixades

Alguns analistes han advertit que és habitual que els mercats reaccionin a la baixa el dia de les eleccions presidencials als Estats Units, sigui qui en sigui el guanyador. I han afegit que al principi d'un nou mandat també solen baixar perquè el nou ocupant de la Casa Blanca acostuma a aplicar les mesures més dures poc després de prendre possessió.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut