Grups de whatsapp de pares i mares: consells d'ús

Nadal i final de curs són els èpoques més actives d'aquests grups

RedaccióActualitzat

Els grups de pares i mares a WhatsApp, d'un temps ençà, s'han convertit en una via comunicativa de primer ordre, una pràctica útil quan es tracta de qüestions organitzatives i econòmiques. És similar a construir una comunitat.

Aquests xats, que semblen haver arribat a la vida educativa per quedar-s'hi, tenen la finalitat de seguir el progrés escolar dels més petits, però moltes vegades deriven en una eina per qüestionar la feina dels docents, controlar l'agenda de deures dels nens i fins i tot en un fòrum de xafarderies, comentaris banals i picabaralles entre progenitors.

 

Liliana Arroyo, doctora en Sociologia i experta en educació i TIC, explica que encara n'hem d'aprendre:

"WhatsApp és un canal que ens ha de facilitar la vida. No complicar-nos-la."

Arroyo assegura que "cal interioritzar normes de com relacionar-nos-hi" i en dona alguns consells.

 

Consells Indispensables

Consensuar al començament la finalitat del grup, fer servir el grup per a qüestions escolars exclusivament, pensar abans d'escriure i fer-ho en un sol missatge, si el problema o el dubte és amb l'escola, preguntar abans al centre que al grup, no cal contestar-ho tot, sortir del grup si cal, comentar els temes importants cara a cara, evitar parlar de persones que no són al grup, no ser l'"agenda dels fills" i no enviar missatges a segons quines hores.

 

Una aplicació per comunicar pares i mestres

Per intentar acabar amb la confusió i els mals rotllos que a vegades generen aquests grups, fa uns mesos va néixer la plataforma "on line" Dinantia, que permet a les escoles comunicar-se amb els pares i alumnes.

El funcionament és senzill: els pares es descarreguen l'aplicació al mòbil, de manera gratuïta, i així reben immediatament tots els missatges del centre escolar, diverses escoles de Barcelona ja han optat per aquesta via. El col·legi pot personalitzar l'aplicació amb el seu propi logo, enviar notes personalitzades per cursos, classes, matèries...

WhatsApp deixarà de funcionar el 30 de juny en alguns dispositius

Només informació útil i pràctica. Els creadors d'aquesta 'app' han tancat la qüestió reduint a zero la possibilitat d'obrir fòrums de debat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut