Johannesburg

Greus incidents xenòfobs a Johannesburg se salden amb 5 morts i 50 ferits

A la ciutat de Johannesburg, a Sud-àfrica, diversos incidents d'arrel xenòfoba han acabat amb la mort de cinc immigrants, linxats i cremats vius per la multitud. Més de cinquanta persones més han estat hospitalitzades per ferides de bala i contusions. La policia ha pres el control de diversos barris de la ciutat per impedir actes de violència contra els ciutadans estrangers que viuen a la capital econòmica del país. Els aldarulls es remunten a principis d'aquesta setmana quan alguns ciutadans locals van començar a atacar immigrants, majoritàriament procedents de Zimbabue, que fugien de la desfeta econòmica i social del seu país. Els acusen de ser els responsables de l'alta taxa de delinqüència que hi ha a la ciutat.

Actualitzat

L'espiral de violència es va iniciar a principis de setmana en un barri d'aquesta ciutat sud-africana, quan alguns ciutadans van començar a atacar immigrants, majoritàriament procedents de Zimbabue, i els van forçar a sortir de les seves cases. Fins ara, els disturbis han acabat amb la vida de vuit immigrants i cinquanta persones més han resultat ferides. Cinc de les víctimes han mort aquest diumenge, dues d'elles calcinades i les altres tres a cops de pal.

Johannesburg és la ciutat més gran i més poblada de Sud-àfrica. És també una de les més perilloses del continent africà, amb una alta taxa de delinqüència que molts habitants locals associen a la població immigrant.

A conseqüència dels atacs, uns 300 immigrants s'han refugiat a diverses comissaries de la ciutat, però la xifra dels que busquen protecció a les dependències de la policia augmenta cada dia.

Anar al contingut