Brussel·les

González-Sinde garanteix una fórmula antipirateria a internet que satisfaci a tothom

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha volgut tranquil·litzar els ciutadans sobre la possibilitat de tancar pàgines web que difonguin continguts protegits per la llei de propietat intel·lectual. El govern espanyol treballa per assolir una solució que pugui satisfer tothom. Sigui quina sigui la decisió, "internet continuarà sent sempre una via de comunicació, d'expressió i una eina de treball, a banda de contribuir a difondre la cultura", ha afegit la ministra.

Actualitzat
Ángeles González-Sinde no ha volgut donar gaires detalls sobre els plans de l'executiu. "La fórmula resultant després d'aquest estudi, reflexió i col·laboració serà la que resulti més beneficiosa per a tots", ha afirmat. "El més pragmàtic és que els drets de tothom siguin compatibles i que puguem tenir com més cultura en xarxa millor i que hi pugui continuar havent gent que es dediqui a crear i que cada vegada tinguem més poemes, més novel·les i més discos nous d'artistes nous".

Sobre el tancament de pàgines web, la ministra de Cultura no ha estat gaire aclaridora. "Ho anirem veient amb el temps. La tecnologia va canviant i no hi ha motius per estar amoïnats sinó per ser contructius i mirar endavant".

Ángeles González-Sinde ha recordat que l'executiu informarà de les mesures acordades després del consell de ministres d'aqest divendres. La ministra ha fet aquestes declaracions a Brussel·les durant la presentació del programa cultural amb motiu de la presidència Espanyola de la UE.

El govern espanyol va incloure dins de la llei d'economia sostenible una normativa per controlar les descàrregues il·legals, reglament que obria la porta al tancament de pàgines web sense intervenció judicial. Centernars d'internautes d'arreu de l'Estat es van mobilitzar l'avantprojecte de llei.

Anar al contingut