Gómez-Pomar assegura que Rodalies de Catalunya és la xarxa que més inversions rep actualment de l'Estat

Gómez-Pomar assegura que Rodalies de Catalunya és la xarxa que més inversions rep actualment de l'Estat

Gómez-Pomar assegura que Rodalies de Catalunya és la xarxa que més inversions rep actualment de l'Estat

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, amb l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i el director de Rodalies Renfe a Catalunya, Félix Martín, el 30 de

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, amb l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i el director de Rodalies Renfe a Catalunya, Félix Martín, el 30 de setembre a l'estació de Sant Joan Despí. (Horitzontal)

ACN Sant Joan Despí.-El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, que aquest divendres ha visitat l'estació de tren de Sant Joan Despí (Baix Llobregat), on s'han fet obres de millora de l'accessibilitat i dels sistemes d'informació, ha assegurat que la xara de Rodalies a Catalunya és la que més inversions rep actualment per part de l'Estat. A tall d'exemple, ha recordat que des de l'any 2012, l'Estat ha invertit 100 milions d'euros per millorar 61 estacions a Catalunya, de les que 16 actuacions s'estan executant actualment. " No estem satisfets, però sens dubte hi ha un compromís molt clar del govern espanyol i de Renfe amb Catalunya per prestar el millor servei als ciutadans", ha assenyalat. Pel que fa a les crítiques del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, sobre els incompliments de Foment en quant a inversions, Gómez-Pomar ha criticat que parlar d'inversions de 4.300 milions a la xarxa de Rodalies, que és la meitat del pressupost de Foment en un any, "és estar més pendent de les declaracions que de la realitat".

Durant la visita a l'estació de Sant Joan Despí acompanyat de l'alcalde del municipi, Antoni Poveda, i el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha assegurat que tot i que queda "molta feina per fer", l'Estat "està fent una inversió molt important a Catalunya" tenint en compte l'actual context econòmic. Així, ha recordat que Foment està "complint" amb els compromisos assolits amb l'anterior conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, d'impulsat 306 mesures per millorar la xarxa de Rodalies amb una inversió de 100 milions d'euros.Una inversió, ha assenyalat, que posa a Rodalies de Catalunya com la xarxa ferroviària que més recursos rep actualment de l'Estat. Aquí, el secretari d'Estat ha qualificat de "poc realistes" les queixes del conseller de Territori, Josep Rull, per l'incompliment del Pla de Rodalies signat amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero que preveia una inversió de més de 4.000 milions d'euros. "Que algú pensi que es pot invertir només a Catalunya la meitat del pressupost del Ministeri de Foment en tot l'any i que això sigui motiu de queixa és contemplar la realitat pensant més en les declaracions", ha etzibat. Gómez-Pomar, després de recordar que Renfe mou cada dia més de 1.000 trens a la xarxa de Rodalies transportant uns 100 milions de passatgers cada any, ha assegurat que el compromís del govern amb Catalunya "és molt clar" com ho demostren altres inversions com la posada en marxa de les Rodalies a Tarragona, les millores en el servei a Tortosa o els trens semidirectes de Manresa, entre d'altres. Millores a l'estació de Sant Joan DespíAmb un pressupost d'1,7 milions d'euros, les obres a l'estació de Sant Joan Despí, que s'han allargat uns quatre mesos, han consistit en millorar l'accessibilitat i la informació als passatgers. Així, s'ha rehabilitat i ampliat la marquesina de l'edifici de passatgers, s'ha incrementat l'alçada de les andanes fins arribar als 68 centímetres i s'han ampliat 200 metres per facilitar l'estacionament de trens en doble composició. També s'han instal·lat dos ascensors, rampes adaptades per accedir a l'edifici de l'estació i s'ha col·locat paviment podotàctil amb direccionalment al vestíbul i les andanes de l'estació. Pel que fa a les millores relacionades amb la informació al passatger, s'han instal·lat pantalles d'informació en temps real dels més de 250 trens que cada dia passen per l'estació i intèrfons a les andanes.