Pengen l'estelada a l'ajuntament de Girona
Pengen l'estelada a l'ajuntament de Girona
Girona, Sabadell, Barcelona

Girona penja l'estelada i Sabadell despenja unes hores la bandera espanyola

RedaccióActualitzat

Després de la detenció de l'alcaldessa de Berga, a Girona, el grup municipal de la CUP ha penjat una estelada al balcó de l'ajuntament. Els encarregats de fer-ho han estat els regidors Lluc Salellas i Laia Pèlach

Sabadell despenja la bandera espanyola, i la torna a penjar

A la façana de l'ajuntament de Sabadell aquest matí s'ha despenjat la bandera espanyola en solidaritat amb l'alcaldessa de Berga, que ha estat detinguda aquest matí pels Mossos, que l'han portat a declarar davant del jutge.

A Sabadell, la CUP és força de govern al costat d'ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell.

La CUP a Sabadell, que allà té el nom de Crida per Sabadell, ha anunciat l'acció de suport a Montserrat Venturós a les xarxes socials:

 


Els cupaires han penjat un vídeo a Twitter del moment en el qual baixen la bandera espanyola del pal de la façana del consistori. En la imatge es veu que només onegen la senyera, la bandera de la població del Vallès Occidental i la de la Unió Europea.

Al cap d'una estona, però, la bandera espanyola ha tornat a ser hissada.

L'ajuntament de Barcelona descarta la proposta de retirar la bandera espanyola

La CUP també ha demanat que es despengés la bandera espanyola a Barcelona. Esquerra i Convergència secundaven la proposta, però el govern municipal ho ha descartat. El tinent d'alcalde, Jaume Asens, tot i solidaritzar-se amb Venturós, ha dit que seria un error entrar en una guerra de banderes. 

 

Anar al contingut