L'exconseller de Justícia i diputat de Junts pel Sí, Germà Gordó, en una imatge d'arxiu (ACN)
L'exconseller de Justícia i diputat de Junts pel Sí, Germà Gordó, en una imatge d'arxiu (ACN)

Germà Gordó, diputat de Junts pel Sí i exconseller, investigat pel cas del 3%

És la segona vegada que el jutge del Vendrell que instrueix el cas 3% demana investigar Gordó, després que la primera el TSJC va desestimar-ho

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC, ha acceptat la petició de jutge del Vendrell que instrueix l'anomenat cas 3%, i investigarà l'exconseller de Justícia i actual diputat de Junts pel Sí Germà Gordó sota l'acusació de suborn, tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics

La Sala Civil i Penal del TSJC accepta així la petició que li feia el jutge del Vendrell, l'instructor del cas, i que seguirà investigant la resta d'imputats. És la segona vegada que el magistrat li demanava al TSJC que estudiés obrir la investigació de Gordó, que com a diputat al Parlament, té la condició d'aforat. La primera, al gener, va quedar rebutjada per falta d'arguments. Ara sí se n'han trobat, i Gordó haurà de respondre davant la justícia.

La fiscalia sosté que Gordó era una peça clau en el suposat pagament de comissions a CDC a canvi d'adjudicació d'obra pública. Anticorrupció el situa al rovell de l'ou de l'engranatge de polítics, empresaris i responsables de les empreses públiques adjudicatàries per manipular adjudicacions a canvi d'aquestes comissions.

♦ Cas 3%: el que Germà Gordó hauria fet, segons Anticorrupció​

 

 

Peticions de dimissió de la CUP i d'ERC

Germà Gordó va negar totes les acusacions fa poc més d'una setmana al Parlament, on va comparèixer en la comissió que investiga aquest cas. Allà va assegurar que sempre havia actuat d'acord amb la llei. La CUP, molt en desacord, va anunciar que actuaria com a acusació popular en aquest judici.

Aquest divendres els anticapitalistes han reclamat que Gordó dimiteixi com a diputat. També ho ha demanat algunes veus dins del mateix PDeCAT, el seu partit actual, hereu de CDC, i d'ERC, com els diputats al Congrés Joan TardàGabriel Rufián:


Malgrat les peticions, Gordó no deixarà l'acte de diputat. Sí que ha renunciat a presidir la comissió de justícia del Parlament, segons han explicat ell mateix i el seu partit, el PDeCAT. 

Un testimoni protegit l'incrimina

A pesar d'això, segons la investigació del cas hi ha força indicis de la implicació de Gordó. El principal sembla ser un empresari que ha testificat com a testimoni protegit, i que ha assegurat que ell era el contacte del partit que gestionava la manipulació de les adjudicacions.

Fins a 19 adjudicacions sospitoses

Aquest testimoni va arribar a implicar Artur Mas en el cas, i va assegurar que Gordó treballava estretament amb el tresorer de CDC, Andreu Viloca. En els escorcolls dels seus despatxos, la Guàrdia Civil hauria trobat proves de 19 adjudicacions sospitoses d'haver-se manipulat.

El cas va esclatar fa un any i mig com a derivada de l'anomenat cas Petrum, als jutjats del Vendrell, i llavors va suposar la caiguda de Josep Antoni Rosell, director d'Infraestructures.cat, l'entitat de la Generalitat que gestiona l'obra pública.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut