Barcelona

La Guàrdia Civil apunta a Germà Gordó com a peça clau en el cas del 3%

Un empresari penedit l'implicava a ell i a Artur Mas en el cobrament de suposades comissions il·legals a canvi d'obra pública

RedaccióActualitzat

Al darrer informe que la Guàrdia Civil ha enviat al jutge del Vendrell hi apareix Germà Gordó, situat com "l'aconseguidor clau de les comissions per a Convergència". Segons l'informe, que avui recull la SER, la influència política de Gordó li servia per pressionar empresaris perquè fessin donacions. Com a exemple, la Guàrdia Civil parla de 30.000 euros que hauria demanat a responsables de Repsol.

La fiscalia, per la seva part, afegeix que Gordó era el contacte dels contractictes amb l'administració pública catalana i el partit, i explica que es reunia amb alguns dels empresaris investigats. També diu que coneixien l'ara diputat amb sobrenoms com ara "Gregori" o "Gerard".

Segons les investigacions, Gordó treballava a prop de Viloca, el tresorer de Convergència que el sumari del 3% havia situat com a centre de la trama, fins ara. Els escorcolls al seu despatx han permès detallar fins a 19 noves operacions sopitoses, dels anys 2000 al 2015. Les obres per adjudicar figuren a la part del sumari encara secreta i inclouen les del túnel de les Glòries, el Port o l'avinguda del Paral·lel, a Barcelona. A canvi, Convergència n'hauria tret fins a 700.000 euros en donacions.

Ara és el jutge del Vendrell qui ha d'examinar tota la nova documentació i prendre decisions, també tenint en compte que Gordó és diputat i que l'hauria d'investigar el TSJ. El magistrat també té damunt la taula el que TV3 ja va explicar amb detall: la confessió de l'empresari penedit que s'havia reunit amb Mas i Gordó, i que el situava com l'home que el pressionava per fer les donacions.

El PDeCAT marca distàncies

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha marcat distàncies aquest dilluns amb les investigacions del presumpte finançament de CDC i ha afirmat que la corrupció els fa "fàstic".

"Tot el que faci referència al passat de CDC, en relació al finançament, em toca valorar-ho quan hi hagi sentències fermes del judici que s'està duent a terme. I la rumorologia la deixo en rumorologia."

Segons Pascal, si algú té ganes de "flirtejar amb pràctiques d'aquest tipus", seran taxatius a l'hora d'expulsar-los del partit, i ha defensat que el PDeCAT actua correctament en tots els àmbits i que són gent honesta.
 

Anar al contingut