Un dels maletins que la Guàrdia Civil va entrar als jutjats del Vendrell (ACN)
Un dels maletins que la Guàrdia Civil va entrar als jutjats del Vendrell (ACN)
El Vendrell

El jutge ha trobat proves d'un suposat delicte de suborn institucional en el "cas 3%"

Segons han confirmat a Catalunya Informació fonts pròximes a la investigació, s'haurien confirmat irregularitats en les adjudicacions d'obra pública investigades

RedaccióActualitzat

Els Jutjats del Vendrell que investiguen el "cas 3%" han trobat fonaments i proves d'un suposat delicte de suborn institucional en les adjudicacions d'obra pública investigades, segons han confirmat a Catalunya Informació fonts pròximes a la investigació. Aquest dijous, el jutge ha obert la quarta maleta, que, segons sembla, no ha aportat cap novetat destacable.

Les mateixes fonts consultades per Catalunya Informació mantenen que s'ha trobat documentació que confirmaria els indicis d'irregularitats en la concessió d'obra pública. La fiscalia es reafirma que si Andreu Viloca, tresorer de CDC, està en presó provisional és per alguna cosa, i que no pensen demanar aquesta mesura per a Josep Antoni Rosell, director d'Infraestructures.cat.

Aquest dijous ha acabat la diligència sobre el contingut dels quatre maletins i la caixa forta, que la investigació atribueix a Rosell. La seva defensa insisteix que la documentació que s'hi ha trobat no té cap rellevància: "És intranscendent i antiga. No afecta el tema que jo entenc que és l'origen del procediment que tenim en aquest moment." Esperen que el secret de sumari s'aixequi aviat i així poder donar explicacions i saber exactament de què s'acusa Rosell. De fet, el director d'Infraestructures.cat, que no ha estat obligat a seguir aquestes diligències, ha delegat aquesta feina als seus advocats.

Anar al contingut