Josep Antoni Rosell, investigat pel cas del 3%
Josep Antoni Rosell, investigat pel cas del 3%
El Vendrell

Economia aparta de les seves funcions el director d'Infraestructures.cat, imputat en el cas del 3%

Després que el jutge ha analitzat els documents d'un dels maletins de Josep Antoni Rosell, l'advocat ha dit que estan molt tranquils i que caldrà replantejar el grau de participació jurídica del seu defensat en aquest cas

RedaccióActualitzat

El Departament d'Economia de la Generalitat ha decidit apartar de les seves funcions el director general d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, detingut en l'operació del "cas Petrum". Rosell no ha estat cessat, sinó que se l'ha separat de la mesa de contractació de l'obra pública i també se l'ha apartat temporalment de les seves funcions. També s'ha obert una investigació interna per aclarir si hi ha hagut cap mena d'irregularitat en la contractació d'obra pública. Segons fonts consultades, des de la setmana passada, Josep Antoni Rosell pràcticament no va a la feina, i se l'ha convidat perquè s'agafi unes vacances.

Mentrestant, aquest matí s'han reprès als jutjats del Vendrell les diligències sobre el contingut de dos maletins propietat de Rosell. Aquesta documentació atribuïda al director general d'Infraestructures.cat contindrien, suposadament, informació relacionada amb el cas dels presumptes cobraments il·legals de comissions. El director general no ha participat en l'anàlisi de la documentació i ho ha delegat en el seu advocat.

L'advocat de Rosell, Jordi Ventura, s'ha mostrat molt tranquil després que el jutge instructor hagi obert un dels dos maletins dels seu defensat. Segons Ventura, quan s'aixequi el secret de sumari, "ens haurem de plantejar el grau de participació jurídica que té el nostre client en els fets". L'advocat ha afegit: "No sé si haurem de donar explicacions com a coneixedors d'irregularitats o com autors d'alguna cosa". Un segon maletí s'obrirà dijous vinent.

 

Anar al contingut