Barcelona

Gas Natural millorarà la seva oferta sobre Endesa "quan arribi el moment"

El conseller delegat de Gas Natural, Rafael Villaseca, ha reconegut que la gasista haurà de millorar "quan arribi el moment" la seva oferta sobre Endesa per poder competir amb altres opes, com la d'E.ON. L'operació es troba actualment paralitzada de manera cautelar per un jutjat de Madrid, després que Endesa va presentar un aval de 1.000 milions d'euros. D'altra banda, Villaseca ha instat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) a aclarir amb rapidesa si hi ha hagut transvasament d'informació privilegiada entre Endesa i E.ON, i ha acusat el president d'Endesa, Manuel Pizarro, "d'instrumentalitzar la justícia".

Actualitzat

Segons Villaseca, "han canviat moltes coses" des de que la gasista catalana va presentar la seva oferta el 5 de setembre passat, amb un preu de 21,3 euros per acció. El conseller delegat de Gas Natural admet que "si volem ser competitius, haurem de fer una oferta en competència amb les que hi hagi perquè als accionistes d'Endesa els agradi".

Aquesta és la primera vegada que el primer executiu de Gas Natural reconeix públicament que millorarà l'oferta sobre Endesa, que actualment cotitza a 27,20 euros per acció, gairebé sis euros per sobre de l'oferta de la gasista.

Villaseca, que ha fet una conferència a Barcelona en una jornada organitzada per l'Associació per al Progrés de la Direcció i Price Waterhouse Coopers, afirma que "la nostra oferta era excel·lent, però som conscients que ha passat molt temps i que ara no reflecteix el valor del mercat". Segons la seva opinió, la millora de l'oferta per part de Gas Natural "trigarà alguns mesos", entre altres raons per la suspensió cautelar de l'opa.

D'altra banda, Rafael Villaseca ha instat la CNMV a portar a terme "amb rapidesa les investigacions necessàries per aclarir" si hi ha hagut transvasament d'informació privilegiada entre Endesa i l'alemanya E.ON, tot recordant que les autoritats borsàries alemanyes també han obert una investigació sobre E.ON per informació privilegiada.

Finalment, Villaseca ha acusat el president d'Endesa, Manuel Pizarro, "'d'instrumentalitzar la justícia" amb la seva decisió de demanar la suspensió de l'operació de Gas Natural i de fer dependre la retirada de l'aval, fet que desbloquejaria l'operació, de la presentació d'una contraopa d'E.ON.

En tot cas, sobre la possibilitat d'una sortida pactada de l'opa, Villaseca considera que "sempre és bo en els negocis fer pactes", però que de moment no hi ha "constància de res de tot això".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut