Una simpatitzant de Syriza durant les protestes davant del Parlament grec. (Foto: Reuters)
Una simpatitzant de Syriza durant les protestes davant del Parlament grec. (Foto: Reuters)
Atenes

Fracassa la moció de censura a Grècia

El Govern grec ha superat aquesta matinada la moció de censura de l'oposició. 153 diputats de la coalició de conservadors i socialdemòcrates han votat en contra de la mesura, presentada hores després de l'evacuació de la seu de la televisió pública per part de la policia.

RedaccióActualitzat

La moció de censura contra el govern grec impulsada pel partit d'esquerres Syriza ha fracassat. El govern del conservador Andonis Samaràs ha superat la moció gràcies als vots de 153 diputats de la coalició de conservadors i socialdemòcrates, que hi han votat en contra.

La iniciativa, impulsada pel principal partit de l'oposició hores després de l'evacuació de la seu de la televisió pública per part de la policia, tenia el suport del Partit Comunista, de la dreta nacionalista i del partit neonazi Alba Daurada, però ha estat derrotada al Parlament grec en una votació que ha s'acabat de matinada pel vot conjunt dels dos partits que donen suport a l'executiu grec: el conservador Nova Democràcia i el socialdemòcrata Pasok.

Aquest resultat suposa una victòria del govern bipartit grec, en un moment en què l'executiu negocia amb els representants de la troica nous ajustos a canvi d'un nou tram del rescat.

A les portes del Parlament grec, milers de persones s'han manifestat contra les polítiques del govern i en suport de la moció de censura.

 

 

Anar al contingut