Barcelona 2013

Foto de família dels esportistes catalans que participaran al Mundial de natació Barcelona 2013

A Montjuïc ja s'hi respira l'ambient del 92. El Palau Sant Jordi i la resta de seus estan a punt. Els esportistes arriben amb ganes de triomfar. Una setantena conformen la delegació estatal, més de la meitat catalans. L'equip de sincronitzada, els conjunts de waterpolo i Mireia Belmonte, les grans esperances. La badalonina es va penjar dues medalles a Londres; ara espera el suport de la grada.

Actualitzat
A Montjuïc ja s'hi respira l'ambient del 92. El Palau Sant Jordi i la resta de seus del Mundial de Barcelona 2013 estan a punt. Els esportistes arriben amb ganes de triomfar. Una setantena conformen la delegació estatal, més de la meitat catalans. L'equip de sincronitzada, els conjunts de waterpolo i Mireia Belmonte, les grans esperances. La badalonina es va penjar dues medalles a Londres. Ara espera el suport de la grada.

"Cal gaudir. No tots els dies es pot viure un Mundial a casa", ha insistit Belmonte. La catalana competirà en sis proves: 400, 800 i 1.500 lliures; 200 i 400 estils i 200 papallona. Considera que no ha de posar-se pressió.

En la modalitat d'aigües obertes i també a la piscina, destaca la presència d'Erika Villaécija, que espera "millorar" la vuitena posició aconseguida a Londres i nedar a un bon nivell davant els seus amics i familiars que vindran a veure-la. "En tinc moltes ganes. Serà una competició molt complicada però serà molt especial poder nedar amb els meus a la grada, estic molt motivada", ha manifestat la barcelonina del barri d'Horta.

Una de les disciplines amb les quals s'espera aconseguir més metalls és en la natació sincronitzada, ja que, malgrat els canvis després de l'acomiadament d'Anna Tarrés i l'adéu de la seva capitana Andrea Fuentes, les components confien a igualar les set medalles que es van penjar en el Mundial de Roma. Ona Carbonell no dubta de les possibilitats del seu equip: "Fa temps que tenim aquesta pressió i ja sabem canalitzar-la".

L'equip de masculí de waterpolo arriba amb màxima il·lusió al "seu Mundial" i, a la piscina Picornell, aspira a penjar-se una medalla amb la qual poder repetir la sensació que els components de la selecció van tenir a Barcelona 92. El combinat de waterpolo femení, per la seva banda, arriba a Barcelona amb la pressió d'igualar la plata aconseguida, contra pronòstic, en els Jocs Olímpics de Londres.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut