El president de la patronal Foment del Treball, Joan Rosell
El president de la patronal Foment del Treball, Joan Rosell
Barcelona

Foment del Treball triarà president el 18 d'octubre i Rosell optarà a la reelecció

Foment del Treball escollirà president el 18 d'octubre i, de moment, l'únic candidat que optarà al càrrec és l'actual líder de la patronal, Joan Rosell. El dirigent de Foment fa 15 anys que n'ocupa el càrrec, des del 1995, quan va substituir Antoni Algueró per la seva mort. Rosell va ser reelegit a les eleccions del 1998, el 2002 i quatre anys després, el 2006. Els estatuts de la patronal catalana diuen que el màxim són dos mandats, però aquesta disposició va entrar en vigor el 2007, amb la qual cosa Joan Rosell pot tornar a aspirar a la presidència. Hi ha temps fins al 4 d'octubre per presentar altres candidatures.

Actualitzat
Nascut a Barcelona el 1957, Joan Rosell va accedir al càrrec el 1995 quan Antoni Algueró, que feia només tres mesos que presidia Foment del Treball, va morir d'un infart durant un sopar d'homenatge al seu antecessor. 

Rosell, que és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha estat vicepresident d'Enher i ha tingut diversos càrrecs a Fecsa-Endesa, a més d'haver fundat i dirigit l'empresa Congost Plastic. 

El president de la patronal va postular-se per liderar la patronal espanyola CEOE, però a última hora va retirar la candidatura i va dimitir com a membre de la junta dels empresaris per les discrepàncies amb l'aleshores president, José María Cuevas.
Anar al contingut