Barcelona

Foment del Treball culpa tots els governs des del 1992 del retard en l'arribada de l'AVE a la frontera francesa

La patronal catalana, Foment del Treball, ha reclamat als polítics que deixin de pensar en clau electoral i tirin endavant les reformes i les infraestructures que necessita Catalunya. En la seva assemblea anual, el president de Foment, Joan Rosell, ha assegurat que el retard de l'arribada de l'AVE a la frontera francesa fins al 2012 és incomprensible, i ha culpat tots els governs des del 1992 del retard d'una infraestructura tan estratègica. També ha dit, en referència a les crítiques de Duran Lleida, que els empresaris no li han de fer la feina d'oposició.

Actualitzat

El president de Foment del Treball, Joan Rosell, ha assegurat que el retard de l'arribada de l'AVE a la frontera francesa fins a l'any 2012 és "incomprensible" i ha demanat "passar comptes als gestors per la seva incompetència, amb noms i cognoms". Segons Rosell, el tren d'alta velocitat és un assumpte que "de principi a fi, ha tingut una opacitat important" i ha lamentat que sigui "una més" en el cúmul d'infraestructures que no es duen a terme degudament a Catalunya, en una llista en la qual també ha inclòs l'aeroport del Prat, la línia elèctrica d'alta tensió que ha de connectar Catalunya i França i el Quart Cinturó.

Rosell ha indicat que la connexió de l'AVE amb França és estratègica "tant per a Catalunya com per a Espanya" i ha considerat que el tren d'alta velocitat ja havia d'haver arribat a aquesta comunitat el 1992. El president de la patronal ha culpat tots els governs, des de 1992, del retard i ha demanat que les infraestructures siguin desenvolupades en funció de raonaments tècnics "i no polítics o personals".

El dirigent empresarial ha reclamat que és el moment que Espanya torni a fer reformes per potenciar l'economia després que, des de la segona legislatura de govern del PP, s'esgotessin les iniciatives, empeses per un excés de recaptació. Ara que la situació econòmica és positiva, Rosell creu que s'han de continuar les reformes i ha reclamat que "quan es pacta una cosa, s'ha de fer", en referència a l'acord aconseguit fa quatre anys per al pas de l'AVE pel centre de la capital catalana i que ara s'està tornant a qüestionar. El president de Foment del Treball ha explicat que si un projecte és "tècnicament possible i tècnicament raonable", no hi ha motiu perquè no es dugui a terme.

Rosell diu que els empresaris no faran la feina d'oposició a Duran
 
El president de la patronal catalana Foment del Treball, Joan Rosell, ha replicat al secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, que els empresaris no li faran la feina de l'oposició. El secretari general de CiU i líder d'Unió s'ha queixat avui de la "falta d'atreviment" dels empresaris catalans a l'hora de llançar-se a criticar la gestió del govern del PSOE i de l'executiu català.

Davant les afirmacions de Duran segons les quals "quan ve el president del govern no hi ha capacitat per aixecar la veu" i reivindicar els interessos catalans, Rosell ha replicat que la patronal "sempre ha estat al costat de qualsevol govern" perquè "estem per l'estabilitat".

Anar al contingut