Londres

Ferran Adrià presenta a Londres El Bulli 1846, el nou edifici de la fundació del cuiner

El Bulli 1846. Així és com es dirà l'edifici de la fundació del cuiner Ferran Adrià. El nom coincideix amb el nombre de plats que va crear el restaurant de Roses, a l'Alt Empordà, i també amb l'any del naixement d'Auguste Escoffier, pare de la cuina moderna. Adrià ho ha explicat a Londres, on demà divendres s'obre una exposició sobre El Bulli a la Somerset House.

RedaccióActualitzat
El nou edifici de la fundació del cuiner Ferran Adrià es dirà El Bulli 1846, una referència al nombre de plats que es van crear al seu restaurant de Roses. També vol ser un homenatge al pare de la cuina moderna, Auguste Escoffier, nascut el 1846. Els detalls d'aquest edifici els ha avançat el mateix Ferran Adrià a Londres, durant la presentació de l'exposició dedicada a la història del que va ser proclamat millor restaurant del món fins a cinc vegades. La mostra, que es podrà visitar a partir de demà divendres a la Somerset House de la capital britànica, inclou una maqueta del nou El Bulli, que té previst obrir les portes l'any 2015.

L'exposició arriba a Londres després d'estar un any al palau Robert de Barcelona. Entre les novetats més importants, la mostra inclou a partir d'ara, a més de la maqueta d'El Bulli Foundation, un espai dedicat al seu il·lustre client, Richard Hamilton. Adrià, que s'ha mostrat molt il·lusionat amb la gran rebuda del seu projecte a Londres, ha destacat que el nou espai serà "visitable i cultural" i permetrà reflexionar "al voltant de la creativitat i la cuina". El xef català ha recordat que la fundació d'El Bulli serà una donació per a Catalunya per deixar un llegat de tota la feina feta.

El cuiner ha explicat que els detalls del nou projecte es faran públics el mes de novembre, durant la presentació oficial a Catalunya, però ha admès que a Londres ja es pot veure l'esperit de la seva idea. "La part d'El Bulli Foundation està bastant conceptualitzada. Hi haurà pocs canvis importants".

El secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana, que també és a la capital britànica, ha remarcat que Ferran Adrià és un gran ambaixador de Catalunya a l'exterior. Vilajoana ha assenyalat: "Adrià ens col·loca al món". I ha afegit que els valors de la "innovació, la creativitat i el risc" són molt apreciats al país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut