Aquests són els primers Sanfermines amb la ikurriña onejant al balcó de l'Ajuntament de Pamplona (EFE)
Aquests són els primers Sanfermines amb la ikurriña onejant al balcó de l'Ajuntament de Pamplona (EFE)
Madrid

Fernández Díaz afirma que la ikurriña s'hauria de prohibir a l'Ajuntament de Pamplona

El ministre de l'Interior assegura que Bildu viola de manera "flagrant" els sentiments dels navarresos i la llei foral de banderes

RedaccióActualitzat

El govern espanyol creu que la justícia hauria de prohibir que la ikurriña estigués present al balcó de l'Ajuntament de Pamplona. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, considera que Bildu ha violat de manera "flagrant" la llei i els sentiments dels navarresos.

Aquest dilluns van arrencar els Sanfermines amb el tradicional "txupinazo" des del balcó de l'Ajuntament de Pamplona, on per primera vegada onejava la ikurriña, juntament amb les banderes oficials. L'alcalde de Pamplona, Joseba Asiron, d'EH Bildu, va destacar la presència de les cinc banderes com a representació, diu, d'una societat molt més oberta i com a símbol de canvi.

Des de Madrid, Jorge Fernández Díaz ha dit avui que, en un estat de dret, és "evident" que s'ha de complir la llei i "la llei foral de banderes prohibeix que onegi la ikurriña". El ministre ha recordat que Bildu vol la independència d'Euskal Herria amb l'annexió de Navarra i que "una altra cosa és que ho aconsegueixin". El responsable d'Interior opina que la Delegació del Govern a Navarra ha actuat "d'acord amb el dret, denunciant aquest fet perquè actuï la justícia", que "farà que es compleixi la llei", ha indicat Fernández Díaz. Segons el seu parer, la justícia determinarà que la ikurriña no pot ser hissada i ordenarà a les forces de seguretat que la retirin.

Anar al contingut