El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu.
Fernández Díaz vol un PSC sòlid.
Jerusalem

Fernández Díaz afirma que el govern espanyol no canviarà la política penitenciària "per una o dues manifestacions"

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, reacciona a la mobilització d'aquest dissabte a Bilbao afirmant que "la política penitenciària no canviarà per una o dues manifestacions".

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha tardat només 24 hores a reaccionar a la mobilització d'aquest dissabte a Bilbao. I ho ha fet afirmant que el govern espanyol no canviarà la política penitenciària respecte als presos d'ETA.

Fernández Díaz ha reiterat des d'Israel, on és de viatge oficial, que "la política penitenciària no canviarà per una o dues manifestacions".

Es pronunciava així per primera vegada després de la manifestació celebrada a Bilbao amb el lema "Drets humans, acord i pau", en què van participar PNB i Sortu, entre altres partits.

Fernández Díaz ha reiterat que l'únic que espera d'ETA és que es "dissolgui" i que, fins aleshores, els presos de la banda s'han de desvincular de l'organització terrorista i demanar perdó a les víctimes.

"La política penitenciària del govern s'emmarca en la llei", ha dit, i ha donat suport a les declaracions de la presidenta del PP basc, Arantza Quiroga, que va criticar la participació del PNB en la marxa. Tot i això, el ministre de l'Interior ha comentat que no té cap dubte que el PNB i l'esquerra abertzale tenen "pocs punts en comú" encara que es manifestessin junts.

Les declaracions de Fernández Díaz han aixecat rebuig a Twitter amb l'etiqueta #HorrelaEzFernandez, que en euskera significa "així no Fernández".

Sobre l'operació policial contra els advocats dels presos d'ETA que es va saldar amb vuit detinguts al País Basc i Navarra i que ha estat considerada per Urkullu com "un pas enrere", Fernández Díaz ha assegurat que es tracta d'"un cop al tentacle que uneix ETA" amb el grup dels seus presos. L'operació, precisament, segons ha afegit el responsable d'Interior espanyol, pretén "que aquest grup de presos no es vegi sotmès a la tirania d'ETA i puguin, lliurement, si així ho decideixen, acollir-se a les mesures que la llei penitenciària possibilita per acabar amb la dispersió i accedir a eventuals permisos i beneficis", ha subratllat.

 

 

 

Anar al contingut