El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo (d), durant la cerimònia, av…
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo. (Foto: EFE)
Barcelona

Jorge Fernández Díaz assegura que han desarticulat el "tentacle que controla els presos"

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha considerat que la detenció avui de vuit persones que integren el grup KT d'enllaç amb presos d'ETA suposa "un pas més en la batalla" del govern espanyol per a la "definitiva dissolució" de l'organització terrorista, amb la qual "no es negocia ni es negociarà".

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha valorat la detenció aquest dimecres de vuit persones a Bilbao, entre elles dos destacats advocats de l'entorn abertzale i altres interlocutors del col·lectiu de presos bascos EPPK. Pocs dies abans de l'acte de Durango, el ministre ha dit que aquest és "un pas més en la batalla" del govern espanyol per a la "definitiva dissolució" de l'organització terrorista, amb la qual "no es negocia ni es negociarà".

En declaracions als mitjans a Barcelona, Fernández Díaz ha insistit que l'executiu de Rajoy "continuarà treballant en el marc de l'estat de dret amb tota la força de la llei", i ha confirmat que, amb aquesta operació, que "encara continua oberta", queda desarticulat "el tentacle que permetia a ETA controlar el grup de presos que estan complint condemna".

Fernández Díaz ha detallat que l'operació, que "encara continua oberta", està dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional i coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional. També ha confirmat la detenció de vuit persones a Bilbao, Navarra i Guipúscoa, que integren el grup de coordinació que és "el tentacle que permet a ETA controlar el grup de presos de l'organització que estan complint condemna a les presons", segons ha explicat Fernández Díaz.

A més, Fernández Díaz ha afegit que mitjançant aquest grup ara desarticulat, ETA podia "controlar els seus presos, sotmetre'ls a la seva tirania i impedir que, en la mesura en què ho consideressin oportú i en el marc de la legislació, el Codi Penal i la llei penitenciària, es poguessin acollir a les mesures que preveu pel que fa a permisos, beneficis penitenciaris o reinserció individual".

Anar al contingut