Joaquim Barraquer
Joaquim Barraquer
Barcelona

Familiars i polítics acomiaden l'oftalmòleg Joaquim Barraquer

Al funeral, hi han assistit la seva vídua, Mariana Compte; els seus fills, Rafael i Elena, i la resta de familiars, col·laboradors i amics, a més de diversos polítics d'àmbit català

RedaccióActualitzat

La família acompanyada per representants del món polític, han acomiadat aquest diumenge al tanatori de Sant Gervasi l'oftalmòleg barceloní Joaquim Barraquer, mort divendres a la capital catalana als 89 anys.

Al funeral, hi han assistit la seva vídua, Mariana Compte, els seus fills, Rafael i Elena, i resta de familiars, col·laboradors i amics, així com el conseller de Salut, Toni Comín; l'expresident de la Generalitat Artur Mas i la seva dona, Helena Rakosnik, o l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias.

També hi eren la regidora i portaveu del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ​​Maria Àngels Esteller, i el subdelegat del Govern a Barcelona, ​​Emilio Ablanedo, així com els periodistes Júlia Otero i Albert Om, entre altres.

Joaquim Barraquer ha estat un dels oftalmòlegs més prestigiosos del món i fill del fundador de la clínica de Barcelona que porta el seu nom.

Expresident de la Societat Espanyola d'Oftalmologia i expert en la cirurgia de la cataracta i el glaucoma, pertanyia a la tercera generació d'una saga dedicada a la salut ocular i tenia el títol de doctor "Honoris causa" i professor honorari per onze universitats de tot el món.

El metge, que va crear la Fundació Barraquer i el Banc d'Ulls per a Tractaments de la Ceguesa, va ser pioner en la inclusió de lents intraoculars per corregir la miopia i va revolucionar les tècniques quirúrgiques oftalmològiques.

Nascut a Barcelona el 26 de gener de 1927, era fill de l'oftalmòleg Ignasi Barraquer, que el 1941 va fundar la Clínica Barraquer de Barcelona, ​i nét d'Antoni Barraquer Roviralta, primer catedràtic d'Oftalmologia de la Universitat de Barcelona.

La seva vocació d'oftalmòleg es va forjar precisament al costat del seu pare, amb el qual sent encara un nen visitava els pacients i passava llargues hores al laboratori.

Llicenciat en Medicina el 1951 per la Universitat de Barcelona i doctor per la Universitat de Madrid (1955), Joaquim Barraquer va ser catedràtic de Cirurgia Ocular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), director de l'Institut Universitari Barraquer (afiliat a la UAB), director executiu de l'Institut Barraquer, director fundador del Banc d'Ulls per a Tractaments de la Ceguesa, i cirurgià director del Centre d'Oftalmologia Barraquer.

Anar al contingut