El president del Parlament flamenc, Jan Peumans (Reuters)
El president del Parlament flamenc, Jan Peumans (Reuters)

Exteriors reitera a Bèlgica el seu "malestar" amb el president del Parlament flamenc

Exteriors torna a convocar l'ambaixador belga per les crítiques del president del Parlament flamenc a la democràcia espanyola

Actualitzat

El ministeri d'Exteriors ha tornat a convocar l'ambaixador belga a Madrid, Marc Calcoen, per expressar-li el "profund malestar" per les noves declaracions del president del Parlament de Flandes, Jan Peumans, relacionades amb el procés sobiranista a Catalunya.

"Espanya és una democràcia plena, de la qual no dubta cap institució internacional ni Estat membre de la Unió Europea"

Quan tot just havia passat una setmana des que el govern espanyol es va reunir amb l'ambaixador belga, aquest divendres, el secretari d'Estat per a la UE, Luis Marco Aguiriano, va tornar a rebre Calcoen. Exteriors considera "inacceptables" les declaracions de Peumans i es reafirma en el missatge en què qüestionava la democràcia espanyola.

 

Comunicat Exteriors convocatòria ambaixador belga by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Exteriors ja havia convocat l'ambaixador belga el 20 de setembre per protestar per una carta que Peumans va enviar a l'expresidenta del Parlament català, Carme Forcadell. A la missiva, el president del Parlament flamenc afirmava que el govern espanyol no compleix "les condicions per ser part d'una Unió Europea democràtica". Calcoen va respondre a les autoritats espanyoles que "la política exterior de Bèlgica la decideix el govern federal i no el senyor Peumans".

Posteriorment, però, Peumans es va reafirmar en la seva opinió en declaracions a TV3. El president de la cambra flamenca va rebutjar retirar "ni una sola paraula" de la carta. Això ha motivat la segona convocatòria a l'ambaixador belga.

En la carta, Peumans donava suport a Forcadell per "donar al poble català l'oportunitat d'escollir la seva identitat". També denunciava que "arrestar polítics durant mesos és un acte malvat, una prova que el govern central a Espanya no és capaç de complir amb les condicions per ser part d'una Unió Europea democràtica".

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarme Forcadell
Anar al contingut