Barcelona

Exàmens de matemàtiques, química i història de l'art han tancat les tres jornades de selectivitat

"Alea jacta est". S'han acabat els nervis i fer colzes per als 25.000 estudiants que han fet les proves de selectivitat. Aquest dijous han fet l'últim examen abans de començar unes vacances que, segons per qui, duraran fins al 7 de juliol, quan es publiquin els resultats de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Les tres jornades de selectivitat han transcorregut amb normalitat i sense incidències remarcables.

Actualitzat
Tercera i última jornada de selectivitat. Els estudiants catalans s'han enfrontat aquest dijous als exàmens de matemàtiques i matemàtiques aplicades, química i història de l'art.

Les proves han transcorregut amb normalitat i sense incidències remarcables, encara que s'han produït alguns fets anecdòtics. Dimecres, en alguns tribunals de Girona, Reus i Tarragona no hi va haver prou exemplars dels exàmens de filosofia en català i es va haver de recórrer a fer fotocòpies. Això va fer que alguns alumnes comencessin uns minuts més tard les proves, però en cap cas no es va superar la mitja hora establerta com a màxim perquè es pugui invalidar la prova.

Ara, els prop de 25.000 alumnes que s'han presentat a la selectivitat hauran d'esperar fins al 7 de juliol per consultar les notes als centres de secundària. Està previst, però, que dos dies abans puguin comprovar els resultats al web del Consell Interuniversitari de Catalunya.

Cal recordar que per aprovar la selectivitat cal un mínim d'un 4 i aquesta nota compta un 40% a l'hora de fer la mitjana amb el resultat de batxillerat per a la nota de tall d'accés a la universitat.

Anar al contingut