Madrid

Esquerra Unida demana un de cada sis llocs a les llistes per anar en coalició amb Podem

Amb aquesta distribució, Esquerra Unida calcula que aconseguiria una desena d'escons al Congrés

RedaccióActualitzat

Esquerra Unida ja ha fixat la mínima presència que reclama a Podem per anar plegats a les eleccions del 26 de juny. La formació que lidera Alberto Garzón demana a la de Pablo Iglesias tenir un de cada sis llocs a les llistes amb més possibilitats d'aconseguir escó al Congrés.

El consell polític federal d'Esquera Unida es reuneix avui per analitzar els termes d'un possible pacte amb Podem. Les negociacions continuaran la setmana vinent, perquè la data límit per arribar a un acord és divendres, 13 de maig, que és l'últim dia per registrar coalicions electorals al Ministeri de l'Interior.

Si Podem accepta la presència mínima exigida per Esquerra Unida, aquesta formació podria aconseguir una desena d'escons al Congrés.

El portaveu d'Esquerra Unida al Congrés, Alberto Garzón, ha reconegut que encara hi ha traves per aconseguir l'acord amb Podem, un fet que, diu, obliga la seva formació a ser "més audaç i hàbil" per aconseguir un acord satisfactori de coalició. Garzón assegura que les llistes no seran un obstacle i ha remarcat que les forces d'esquerra es troben "davant d'una oportunitat política històrica" per guanyar el 26 de juny i formar un govern de canvi.

Segons fonts d'Esquerra Unida, si haguessin concorregut en coalició amb Podem el 20 de desembre, la suma de vots de les dues formacions hauria arribat als 58 escons. L'enquesta del CIS que es va saber ahir, divendres, mostrava un clar augment en l'estimació de vot de la formació que lidera Alberto Garzón.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut